Oudejaarsverenigingen stunten met letters Airport

LELYSTAD • Ma 1 januari 2018 | 5:31 • Maandag 1 januari 2018 | 5:31
Oudejaarsvereniging De Geitefok uit het Friese Oldeberkoop heeft een aantal van de grote witte letters van Lelystad Airport meegenomen. Dat laat de vereniging weten. Het zou volgens De Geitefok om een oudejaarsstunt gaan. 

Aanvliegroutes
In de nacht van 22 op 23 december zouden leden van de club de letters aan het hek bij het vliegveld hebben losgemaakt en mee hebben genomen naar Friesland. De letters zijn daar op een praalwagen gezet. 

LelySTOP Airport
Het is niet voor het eerst dat er letters van Lelystad Airport verdwijnen. Begin december stond er op het hek enige tijd 'LelySTOP Airport' te lezen. Oudejaarsvereniging Tied Zat uit het Drentse Zorgvlied laat nu weten dat zij achter deze stunt zit en dat ze toentertijd alleen de letters S, T, O en P heeft laten hangen om daarmee het standpunt duidelijk te maken over de uitbreiding van het vliegveld. De Drentse vereniging heeft op oudejaarsnacht de andere letters aan de inwoners van Zorgvlied laten zien. 

Geluidsoverlast
Ook De Geitefok wil haar standpunt duidelijk maken over de uitbreiding van Lelystad Airport. ''Met deze uitbreiding komen er aanvliegroutes die veel geluidsoverlast gaan veroorzaken. Ook de gemeente Ooststellingwerf gaat hier last van krijgen” laat Jan Bart Hof van De Geitefok weten. 

Beide verenigingen zeggen contact op te nemen met het vliegveld om de letters terug te geven. 

[https://twitter.com/DeGeitefok/status/947581165816475649]


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel