Duidelijkheid over staking busvervoer

FLEVOLAND
Vandaag wordt waarschijnlijk duidelijk of er donderdag wordt gestaakt door buschauffeurs. Die dreigen met een landelijke staking omdat ze een betere cao willen.

Vanmiddag om 12:00 uur loopt een ultimatum van de vakbonden FNV en CNV af aan de vervoersbedrijven. Ze eisen een loonsverhoging en een lagere werkdruk.

Twee weken geleden hielden chauffeurs van Keolis in Almere al een wilde staking. Ook toen was de hoge werkdruk een van de aanleidingen. Volgens chauffeurs zouden ze volgens een veel te strakke planning moeten rijden en daardoor geen tijd hebben voor een kop koffie of een sanitaire stop.

reacties (4)

 • LelyZaan

   

  Ook in Lelystsd?

  reageer
 • Het is tegenwoordig overal aanwezig het woord:: Werkdruk. Men praat nergens anders meer over dan werkdruk, werkdruk. En dus heeft iedereen werkdruk. Wat we eigenlijk zeggen is, wij willen in slowmotion werken, want in ons privéleven hebben wij een geweldige werkdruk, en dus overdag moeten wij dan uitrusten.

  reageer
 • Chris

   

  Waarom staken? Waarom niet gewoon tijdens het dagelijks werk alles op een normaal tempo doen? Als een werkgever niet aan de wetgeving voldoet mbt pauze en plastijden sta je dan ook nog in je recht en heeft de werkgever last van zijn eigen te strak gemaakte schema.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Omdat de diversiteit in het personeelsbestand tegenwoordig zo groot is, fulltime, parttime,uitzendkrachten, krijg je nooit al de werknemers op een lijn. Dacht u dat een voormalig ( VVD) kabinetslid die parttime buschauffeur is geworden, (publiciteitsstunt Connexxion) zich solidair gaat gedragen of gaat staken. Ziet u het voor zich op het journaal of in de kranten, Teeven staakt. !!!!!!!!

 • .W.

   

  en een lagere werkdruk , zijn er meerdere werkdrukken dan ?

  reageer
 • Almeerse

   

  Hoge werkdruk misschien? Hoe zou u dit dan omschrijven?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert