Verdachte zaak Anne Faber volgende week voor rechter

ZEEWOLDE
Oud-Zeewoldenaar Michael P., die verdacht wordt in de zaak Anne Faber, moet woensdag 10 januari voor het eerst voor de rechter verschijnen. De zitting begint om 10.00 uur bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht. P. wordt verdacht van moord of doodslag, vrijheidsberoving en het verkrachten van Anne Faber.

Tijdens de zitting wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis van de verdachte en de verdere planning. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.

Het lichaam van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober in Zeewolde gevonden. De 27-jarige Michael P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor diverse zeden- en geweldsdelicten. Hij kwam in beeld nadat zijn DNA op de gevonden jas van Faber was aangetroffen. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. tot zijn beschikking had.

reacties (2)

 • Hans W

   

  Verdachte was juist druk bezig om terug te keren in de maatschappij. Toezichthoudend personeel treft hier blaam en verdachte verkeerd beoordeeld. Helaas komt het te vaak voor dat toezichthouders op de stoel gaan zitten van de behandelaar waar ze totaal niet voor gestudeerd hebben. Als familie van het slachtoffer zou ik daar hoog op in zetten om een volgend slachtoffer te voorkomen. De toezichthouder op het proces deze verdachte weer in de maatschappij terug te krijgen, heeft gefaald. Rechter zal binnen de kaders van de wet uitspraak doen wat best goed zal komen, maar schieten we niets mee op als maatschappij om herhaling te voorkomen.

  reageer
 • Kees

   

  Ech???? Volgens mij treft er maar 1 blaam hier en dat is dat gestoorde onmens die zijn poten gewoon thuis te houden heeft.

 • Rob

   

  Proces hoeft niet langer te duren dan 10 minuten voor deze imbeciel. Levenslange en sobere opsluiting zonder ook maar enige mogelijkheid op vrijlating in de toekomst. Desnoods hiervoor de wet aanpassen. Voor dit soort van lieden bestaat geen plaats in de maatschappij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert