Verdachte zaak Anne Faber volgende week voor rechter

ZEEWOLDE • Di 2 januari 2018 | 13:39 • Dinsdag 2 januari 2018 | 13:39
Oud-Zeewoldenaar Michael P., die verdacht wordt in de zaak Anne Faber, moet woensdag 10 januari voor het eerst voor de rechter verschijnen. De zitting begint om 10.00 uur bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht. P. wordt verdacht van moord of doodslag, vrijheidsberoving en het verkrachten van Anne Faber.

Tijdens de zitting wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis van de verdachte en de verdere planning. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.

Het lichaam van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober in Zeewolde gevonden. De 27-jarige Michael P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor diverse zeden- en geweldsdelicten. Hij kwam in beeld nadat zijn DNA op de gevonden jas van Faber was aangetroffen. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. tot zijn beschikking had.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel