Extra dijkcontroles vanwege de storm

FLEVOLAND
Dijkopzichters controleren de dijken woensdag extra vanwege de storm. Er worden verhoogde waterstanden verwacht langs de IJsselmeerdijk, Ketelmeerdijk en het zuidelijk deel van de Noordoostpolder.

De dijkopzichters controleren in teams of hoge golven schade veroorzaken aan de dijken.

Het Waterschap Zuiderzeeland verwacht voor de Noordoostpolder 40 mm neerslag. Daarom hebben gemalen het waterpeil in de sloten, tochten en vaarten naar beneden gebracht. 


reacties (5)

 • Rob

   

  Door de opwarming van de aarde en de verwachte zeespiegelstijging voorzie ik zonder dat er nu al ingegrepen gaat worden met een nieuw Deltaplan van de kustbescherming in de nabije toekomst wel grote problemen bij stormen. In de regeringsplannen hoor je vooralsnog niks over de miljarden investeringen die daarvoor nodig zijn. Maar als zo vaak hebben we het liever over dat vliegveldje Lelystad waar de armetierige burger ook een keer kan vliegen voor een paar tientjes en we ons rijk rekenen met economische groei.

  reageer
 • M.M.Ruiter

   

  Ook vanmorgen rond 05:45 uur bijna botsing met grote takken van boom op de Rietweg. Kon het nog net ontwijken door ander weghelft te gebruiken, auto wel geraakt maar zover ik kan zien niet beschadigd. Dus oppassen geblazen. (leuke woord spelling)

  reageer
 • Hans K

   

  Ik ga straks zelf ook nog wel even kijken hoe de dijk er bij mij om de hoek voor staat. Kunnen we niet aan een paar opzichters alleen overlaten, maar ook gewoon burgerplicht om onthande overheid te helpen.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Alsof het voor het eerst is. Gelukkig is er de Afsluitdijk die per storm van het 1953 kaliber zijn aanlegkosten terugverdient. Deze kleine stormpjes doet hij er fluitend bij.

  reageer
 • Jan

   

  Pompen of verzuipen, zet de pompen maar aan.

  reageer
 • Jaap

   

  Ik blaas mijn rubberboot vast op.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert