Balgstuw loopt langzaam leeg, donderdag weer scheepvaart

ENS
Rijkswaterstaat is begonnen met het leeg laten lopen van de balgstuw bij Ramspol. Dat gaat ongeveer drie uur duren. De opblaasbare stormvloedkering bij de Ramspolbrug werd woensdagmiddag ingezet, vanwege de storm en de hoge waterstand.

Scheepvaart kan naar verwachting pas donderdagochtend weer van het Ketelmeer naar het Zwartemeer varen. Volgens Rijkswaterstaat moet 's ochtends eerst gecontroleerd worden of de Balgstuw op de juiste manier is leeggelopen. 

Pas bij daglicht kan gekeken worden of de leeggelopen balg weer goed op zijn plek is beland. 


reacties (1)

 • De ingenieur

   

  Vreemd dat er nu duikers nodig zijn voor zo'n inzakcontrole. Ik kan mij niet herinneren dat dit in het oorspronkelijk plan en ontwerp staat. Maar goed, alles beter dan dat een schipper de boel aan stukken vaart. Het is het nadeel van wegzinkende constructies. Net als de Thames-barrier. Enig voordeel daar is dat de doorvaarthoogte niet beperkt wordt.

  reageer
 • JanB

   

  Als u schrijft dat niet kunt herinneren dat het in het oorspronkelijke plan en ontwerp staat, wilt u daarmee zeggen dat u dat indertijd zelf heeft kunnen bestuderen? Overigens is het bij alle vorige keren daar de balgstuw werd opgeblazen na het leeglopen ook een controle uitgevoerd door duikers maar dat is blijkbaar steeds aan u voorbij gegaan. U kunt ook niet alles weten...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert