Grote witte letters zaterdag teruggeplaatst bij vliegveld

LELYSTAD
De verdwenen grote witte letters die aan de omheining bij Lelystad Airport hingen, worden zaterdag teruggebracht. Twee oudejaarsverenigingen die de metershoge letters hadden meegenomen komen ze dan terughangen.  

Vereniging Tied Zat uit het Drentse Zorgvlied heeft in de nacht van 10 op 11 december de witte letters van het frame verwijderd en de letters 'stop' op het frame teruggehangen. Daardoor stond er er 'LelySTOP Airport'. Later in de maand haalde oudejaarsvereniging De Geitefok uit het Friese Oldeberkoop meer letters en het zelfs hele frame weg. Daardoor was de naam van het vliegveld helemaal niet meer zichtbaar op het hekwerk.

Beide verenigingen wilden op een ludieke manier aandacht vragen voor de aanvliegroutes van Lelystad Airport. Die zouden zowel in Drenthe als Friesland voor overlast zorgen. 

Een woordvoerder van Lelystad Airport laat weten blij te zijn dat de letters weer terugkeren. Hoewel het vliegveld niet achter de stunt staat, gaat ze geen stappen ondernemen, zoals een aangifte bij de politie "We zien het als een ludieke actie", zo laat een woordvoerder weten. 

reacties (4)

 • Piet

   

  Ik stel voor om in juli tijdens de kunstmarkt in Zorgvliet (het enige evenement wat dit 160 inwoners tellende gehucht heeft) voor de grap wat kunstwerken weg te halen. Deze brengen we dan uiteraard na de kunstmarkt weer terug! Geen diefstal maar een leuke zomerstunt!

  reageer
 • Ikke

   

  Graag wil ik u attenderen op,het volgende : de letters zijn niet meegenomen door het 160 tellende inwoners dorp Zorgvliet, maar dit is gebeurt door het dorpje van 1500 inwoner genaamd Oldeberkoop. Vergis u hier niet in. Tevens wil ik u er op wijzen dat tevens in Oldeberkoop een jaarlijkse kunsttentoonstelling is, en wel een hele zomer. U heeft hier meer kans om uw actie uit te voeren. Graag gedaan!

 • Gast

   

  Zag ze gisteren ergens op een parkeerplaats staan!

  reageer
 • Tip

   

  Goed dat je toen meteen de politie hebt gebeld! Ik dacht even dat je alleen even iets doms wilde roepen hier maar je hebt natuurlijk meteen de politie gebeld.......

 • Steven Stedenwijk

   

  Wat een gedienstigheid. Normaal moet je bij dit soort aso-geintjes je spullen zelf terughalen en nog kosten maken ook om het eventueel terug te plaatsen. Voor zover het nog heel is.

  reageer
 • hans.

   

  Mooie stunt, mooi opgelost! Wijsheid 2018.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert