Losgeslagen Ark donderdagochtend teruggesleept

URK • Wo 3 januari 2018 | 18:55 • Woensdag 3 januari 2018 | 18:55
De losgeslagen VerhalenArk op Urk wordt donderdag teruggesleept naar de kade. Het verplaatsen van de replica van de Ark van Noach is woensdagavond stilgelegd omdat het nog altijd te hard waait. Het risico bestaat dat de verschillende zeiljachten die door de Ark zijn geramd dan nog verder beschadigd raken. 

De VerhalenArk wordt in de haven van Urk met sleepkabels door andere boten strakgetrokken. Om 08:00 uur donderdagochtend wordt de operatie hervat. 

Woensdag rond het middaguur raakte de VerhalenArk op drift door de storm. Verschillende zeiljachten zijn door het zeventig meter lange vaartuig geramd. Ook veerdienst de Zuiderzee werd geraakt. De eigenaresse vermoedt dat er voor 25.000 euro schade is aangericht.

Woensdag werd gemeld dat er ook dieren aan boord van de ark zijn. De eigenaar vertelt dat het slechts gaat om een heel klein aantal dieren. Namelijk één konijn en een paar slangen. Zij kunnen gewoon aan boord van de ark blijven. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel