Kruipruimtes in wijk de Botter staan onder water

LELYSTAD
Verschillende woningen in de wijk de Botter in Lelystad hebben last van natte kruipruimtes. En dan niet alleen op dagen met slecht weer zoals woensdag. Volgens buurtbewoners kampen zij al jaren met kruipruimtes vol water en is er nog geen oplossing voor gevonden. 

Ook de kruipruimte van de familie Overbeek staat blank. ''Er staat zo'n 25 centimeter aan water in", zegt Kees Overbeek. Voor Overbeek is dat extra vervelend omdat ook de buizen van de heteluchtverwarming in de kruipruimte liggen. Deze buizen zijn inmiddels ook onder water gelopen. ''Daardoor kan de verwarming geen lucht meer afzuigen, met als gevolg dat mijn ketel kapot is gegaan.''

Het probleem van water in de kruipruimtes is bekend bij de gemeente. Inmiddels heeft de gemeente de drainage doorgespoeld. Buurtbewoners wachten nu af of het water daadwerkelijk zakt. Omwonenden vermoeden dat er ook een probleem is met de afvoer naar de sloot.

reacties (16)

 • Mk

   

  Waarom in de krant? De mensen zijn 2 dagen na melding al geholpen. Het betreft hier 2 woningen Wij wonen er recht tegenover. Onze kruipruimte is kurkdroog.

  reageer
 • Willem van Elmpt

   

  Wie is MK ? Een geheim agent of zo? Zeventien woningen hebben wateroverlast.

 • Henk d

   

  Ik ben het eens met uitleg van wilco. Water grondpeil naar beneden en drainage buizen naat sloten etc door spuiten/ontstoppen. Waterschap en gemeente zijn hiervoor verantwoordelijk.

  reageer
 • Wilco

   

  Wat heeft het nu voor zin we betalen , waterschap, belasting . Waarvoor? We betalen onroerend zaak belasting aan de gemeente .? Wat krijgenwij als bevolking er voor terug. , als je vraag aan ze stelt dan geven ze een afwijkend antwoord daar zijn ze op getraind van hooger hand echt belagelijk , . En ieder jaar wel de verhoging erbij snapt de bevolking het nog niet ze doen maar een dotje . schein vertoning je betaald er voor en los het zelf maar op daar help je de bevolking niet mee . Jullie zitten daar voor de bevolking .anders kun je er ook een kunst pop neer zetten . die zegt ook niks en doet ook niks . Die aannemers doen ook maar wat . En opzichters zie je niet die hebben het druk met de administratie ook van hun zelf wat een bezuiniging of vult hij het zelf zo in afd luiheid je moet je bij en op het werk laten zien dat stimuleerd dan krijg je ook een beter resultaat en netheid instellingen neem je verantwoording nu dan zeuren ze ook niet . Dus pas maar op want wie zeurt krijgt een beurt ook jullie gemeentes,waterschap ?

  reageer
 • Hallo Wilco, Wat is dit nu voor antwoord. Bewijst maar weer dat de beste stuurlui aan wal staan zogenaamd. Onderzoek eerst beter en kom met feiten ipv zulke verhalen

 • C v dam

   

  Even voor de goede orde: 1. De eigenaar van de grond/woning is verantwoordelijk voor de waterafvoer (drainage) vanaf het eigen perceel. 2. De gemeente is verantwoordelijk om afvoer vanaf particuliere percelen te garanderen ( naar bv. de sloot) 3. Het waterschap is ervoor verantwoordelijk om het waterpeil in de sloot zodanig te handhaven dat de drainage vrij in de sloot kan lopen. De gemeente Lelystad spuit veelal wel drainage onder particuliere gronden/woningen door. Dat is uit het verleden (toen het nog niet wettelijk was vastgelegd) het gebruik, maar is nu geen plicht meer van de gemeente. Ben externe/geen betrokkene.

  reageer
 • Kees Overbeek

   

  De oorzaak van het water in de kruipruimte komt niet van mijn eigen perceel. De drainage van de openbare weg (gemeente) is de oorzaak. Deze loopt nog steeds niet goed door naar de sloot. De gemeente doet maar half werk. Ze spuiten alleen de drainage in de straat door maar niet het eindpunt waar de verstopping zit (er staat zelfs een gemeente boom boven op de drainage). De Botter loopt vanaf het winkelcentrum af naar de dreef en wij zitten op het laagst punt. Dit is ooit eens bij de bouw bepaald. Inmiddels is na het doorspuiten van de drainage het water in de kruipruimte in 3 dagen met 9,5 cm gezakt. Dus als je de oorzaak niet kent moet je er ook niet over oordelen!

 • De Vries

   

  Hier waren de drainagebuizen onder de straat gewoon dubbelgeknikt Jol16. waardoor het water niet naar de sloot liep! Toen dat na veel aandringen werd opgelost hadden we geen last meer van water!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wilco

   

  Jammer dat er geen een van de gemeente nop bij jou woont . Dat helpt wel hoor die weet wel waar die moet zijn voor droge kruip ruimte,s die zit korter bij het vuur . dan gelijk. actie. Maar hier moet men bij de gemeente eeeeerst nog over vergaderen ? Praten , praten en veel zeuren en er gebeurt niks . Maar daar los je niks mee op . Niet lullen maar doen . Oplossen is niet moeilijk hoor de praktijk Ervaring. is meer waart dus doe er wat aan en los het oooooooop. Weg water probleem .

  reageer
 • De veste

   

  Hier in de veste ook wordt gekrab de terugkerende schimmel gevel gaat er ook aan ondergebukt

  reageer
 • Rob

   

  Waarom is dat een probleem? Luik dicht laten en je hebt er geen last van. Neem aan dat er in Lelystad weinig huizen zijn met een houten begane grondvloer.

  reageer
 • KC

   

  Het vocht trekt op via de funderingsbalken naar de bouwmuren en dat geeft schimmel. Ook kan dat vochtproblemen en koude geven in de beganegrond vloeren. Moet je riolering repareren dan heb je duikpak nodig. Wel een beetje ondoordacht gereageerd.

 • Ing

   

  Wie het water deert, die het water keert is een oud waterschap gezegde. Dat geldt ook hier.

  reageer
 • KC

   

  De gemeente spuit de drainage in alle gebieden in Lelystad te weinig door en de afvoeren worden te weinig gecontroleerd in de sloten of zij voldoende afvoeren. Maar ook de eigenaren van de woningen laten ook bijna nooit hun blokdrainage doodspuiten. Bij koopwoningen geeft dat helemaal een probleem, omdat de kosten betaald moeten worden door alle eigenaren van alle woningen in een blok. Daar houden zij geen rekening mee. Dat zou eigenlijk geregeld moeten worden in een soort VVE.

  reageer
 • H.

   

  Helemaal correct

 • Nopper

   

  Hier in nagele staat er ook altijd water in mn kruipruimte

  reageer
 • boswijk

   

  Hier in de Griend ook.

  reageer
 • Marco

   

  Helaas een bekend probleem. Al elf jaar water in de kruipruimte. Bij veel regen staat het water hoger in de zomer is het vochtig als je mazzel hebt. Krijg op dit moment mijn kruipluik niet eens open door het vocht.

  reageer
 • Jaap

   

  Niets nieuws in de Warande heb ik dit ook. Dit is sinds het water nivo in het kanaal hoger is gemaakt, dit voor de woonboten.

  reageer
 • Willem van Elmpt

   

  Binnenkort gemeenteraadsverkiezingen

  reageer
 • Colin

   

  Niet klagen maar dragen . Je moet de ambtenaar niet de les lezen dat horen ze toch niet . Je moet de media er bij halen en ze in dezeik zetten dat helpt zeker er zit meer kennis onder de bevolking dan bij het gemeente huis die slapen nog uit die weten niks a.u b rammel ze maar wakker anders gebeurt er niks ze snappen het euvel niet water overlast onder de vloer v d woning

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert