'Ambtenaren geven gemeente dikke voldoende'

DRONTEN
Ambtenaren van de gemeente Dronten geven de gemeentelijke organisatie een dikke voldoende. Dat blijkt uit een intern tevredenheidsonderzoek, zo laat de gemeente weten.

Burgemeester Aat de Jonge maakte de resultaten woensdagavond bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie. Het medewerkersonderzoek is vervroegd gehouden na berichten dat er een angstcultuur op het gemeentehuis zou heersen.

De ambtenaren geven het cijfer 6,9 voor werkplezier en dat ligt volgens de gemeente iets onder het landelijk gemiddelde. Medewerkers waarderen de sociale veiligheid met een 7,2. Werkdruk scoorde met 5,1 het laagste cijfer. 

Burgemeester Aat de Jonge zegt opgelucht te zijn na het analyseren van het rapport. In november bracht Omroep Flevoland naar buiten dat de bestuurscultuur in Dronten totaal verziekt wordt door burgemeester De Jonge. Een groot aantal bronnen hebben dat onafhankelijk van elkaar verteld.

Er is volgens hen sprake van een onveilige cultuur, waar mensen tegen elkaar worden uitgespeeld en waar verdeeldheid wordt gezaaid. Ook regelt de burgemeester alles op zijn eigen manier en duldt hij geen tegenspraak. 

De burgemeester gaf woensdag aan dat de commotie rond zijn opgevoerde bestuursstijl hem heeft geraakt. Aan het onderzoek van de gemeente deed 81 procent van de ambtenaren mee.

reacties (14)

 • Paus

   

  Hmm. Zesjescultuur dus. Ik werk in dat gemeentehuis en ik weet niet wie ik moet vertrouwen. Misschien een naaste collega, maar zeker geen OR lid, collegelid of directielid. De ergste zeurpieten zijn degenen die er al dertig jaar werken en nog nooit een andere organisatie van binnen hebben gezien.

  reageer
 • Gerrit

   

  Als zelfs de ingediende klachten niet in behandeling worden genomen komt men altijd op een goede uislag

  reageer
 • Gerrit

   

  Als zelfs de ingediende klachten niet in behandeling worden genomen komt men altijd op een goede uislag

  reageer
 • H.

   

  Als oud ambtenaar, die vele malen geconfronteerd is met dit fenomeen wil ik aangeven dat ik altijd moeite had met de vraagstelling en met de uitleg van de uitkomst van zo’n onderzoek. Dus gezien de geschiedenis van deze burgemeester heb ik mijn twijfels over de uitkomst. En is 6,9 nu echt een dikke voldoende???

  reageer
 • ViKing79

   

  6.9 voor werkplezier vind ik niet echt best. Maar waarom heeft die 19% niet meegedaan? Was dit geen anoniem onderzoek dan? In dat geval moet je dus afvragen hoe representatief dit onderzoek was. Intern onderzoek lijkt me in deze kwestie ook niet de juiste wijze van onderzoeken. Is het een ieder ook opgevallen dat onze burgervader vlak na de negatioeve berichtgeving in eens aan het eind van het jaar alleen maar positief in het nieuws kwam? Met al zijn goede daden en giften en medeleven? Was dat toeval, of zieltjes winnen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Roel

   

  Zolang degene die anoniem geklaagd hebben niet openlijk naar buiten treden heb ik vertrouwen in dit onderzoek.

  reageer
 • Het modewoord "" WERKDRUK"" scoort ook hier weer hoog. Kan iemand uitleggen wat is werkdruk?? Voor het computertijdperk hoorde je nooit over werkdruk. De computer zou alles makkelijker maken maar zie heden ten dage in heel veel beroepen heeft men werkdruk, en hoe zou dat nu komen?? Komt het soms door onze regeltjes, regeltjes???

  reageer
 • Job

   

  ‘De ambtenaren geven het cijfer 6,9 voor werkplezier en dat ligt volgens de gemeente iets onder het landelijk gemiddelde. Medewerkers waarderen de sociale veiligheid met een 7,2. Werkdruk scoorde met 5,1 het laagste cijfer.’ Met deze cijfers neemt mijn werkgever geen genoegen. Zou allerminst trots zijn.

  reageer
 • ./\/\.

   

  Als de cijfers hoger hadden gelegen had je over Noord-Koreaanse toestanden geschreven.

 • Dirk

   

  Als sociaal werker naar een buurtdorp met gratis buskaartjes

  reageer
 • Johan

   

  Het was een intern onderzoek, wie durft er dan kritiek te geven als je weet dat het gevolgen kan hebben voor je baan? 19% heeft niet meegedaan aan het onderzoek, dat geeft veel te denken! Wie gaat de angstcultuur doorbreken?

  reageer
 • Julia

   

  Hoe onafhankelijk is dit onderzoek? De slager keurt zijn eigen vlees!

  reageer
 • pieter de oude

   

  Vragenlijsten in welke vorm dan ook zijn altijd gemerkt.

 • Groenlinks pfffff

   

  Niemand durft wat te zeggen zo werkt het in een angstcultuur .

  reageer
 • Anjo

   

  Zo voorspelbaar in een angst cultuur. Wie houdt wie nu voor de gek. Deze burgevsder moet gewoon met pensioen. Beter voor iedereen.

  reageer
 • En, geloven we deze burgemeester nog!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert