Aantal bezoekers Veiligheidsmuseum PIT stijgt opnieuw

ALMERE
Het aantal bezoekers aan Veiligheidsmuseum PIT in Almere is vorig jaar opnieuw gestegen.

Er kwamen zo'n 45.000 bezoekers naar het museum over politie, brandweer en ambulance. Dat is een stijging van zo'n acht procent ten opzichte van het jaar ervoor. Sinds de opening van PIT in 2014 neemt het aantal bezoekers ieder jaar toe.

Voor dit jaar heeft het museum onder meer een tentoonstelling over de Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog gepland. 

reacties (2)

 • Jensen

   

  wat raar, we zijn er me verschillende kleinkinderen in totaal 3x geweest en we waren steeds maar met een paar bezoekers.

  reageer
 • van Haven

   

  Misschien dat er bijv veel schoolklassen komen? Wat is 3 x op 365 dagen, dat zegt niets.

 • Faerie

   

  Ik ben er niet zo lang geleden voor het eerst geweest en waar ik dacht dat dit museum enorm gericht was op kinderen, valt er ook nog heel veel te zien en te ontdekken voor volwassenen. Ik zal zelf niet zo snel dit museum bezoeken op momenten dat er veel kinderen worden verwacht, maar ik kan het museum aanraden voor volwassenen om juist op luwere momenten rustig eens te zien wat voor een rijke geschiedenis er op het gebied van hulpverlening bestaat. Ik was in elk geval positief verrast en ga zeker nog een keer terug om dingen te zien die ik de eerste keer iets minder aandacht heb gegeven.

  reageer
 • Van Haven

   

  Wij zijn er nog nooit geweest, het onderwerp boeit me niet echt. Maar leuk uw positieve reactie te lezen, misschien moeten we er toch eens binnen lopen!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert