Ark op drift: tien jachten beschadigd en steiger verwoest

URK • Do 4 januari 2018 | 9:06 • Donderdag 4 januari 2018 | 9:06
De VerhalenArk die woensdag op drift raakte in de haven van Urk, heeft tien zeiljachten beschadigd en een steiger in de haven verwoest. De havendienst schat de schade daarvan op een ton.

Volgens de havendienst Urk zijn er geen lekkages en gaat het vooral om blikschade en wat deuken. Een woordvoerder van de gemeente acht de kans aanwezig dat een of twee jachten mogelijk total loss worden verklaard. Maar of dat klopt moet een professional nog bepalen, zegt de woordvoerder. 

De verkeersongevallendienst doet onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren en wie er verantwoordelijk is voor de schade.

De verwachting was dat de schade woensdag nog groter zou worden door het verplaatsen van de ark. Die is woensdag namelijk verhuisd naar een andere, buitendijkse plek, om ongelukken te voorkomen. De vrees was dat het verplaatsen van de ark nog meer schade zou toebrengen aan jachten die nog onder de ark zaten, maar betrokkenen laten weten dat ze de schade op het eerste gezicht mee vinden vallen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel