Schepen kunnen weer via de Ramspolbrug

ENS
Schepen kunnen na twee dagen weer gebruik maken van het Ramsdiep en de Ramsgeul bij Ens. Woensdag en donderdag werd de balgstuw opgeblazen, waardoor de scheepvaart er niet langs kon.

De kunstmatige dam werd tweemaal opgeblazen. Donderdagavond was hij weer leeg, maar duikers moesten hem nog controleren. De balgstuw moet namelijk op een vaste plek liggen zodat schepen hem niet kunnen raken. Duikers konden door de stroming niet naar beneden om dit te bekijken.

Vrijdag rond het middaguur werd de stremming opgeheven. 
 

reacties (2)

 • Berend

   

  Als de balgstuw dicht is, kan het spuiwater van de Kadoelen toch nog ook geen kant meer op?

  reageer
 • Wilco

   

  Wat is dit nou . Word er niet meer nagedacht en voor uit gekeken kwa wint .dus s,morgens de. Balgstuw de lucht er uit , en nog geen 8uur later de lucht er weer in , wat een voor uit ziende blik zonder na te denken met zoon groep dure manen en met kennis van zake. Nee dus Wat een energie verspilling . Ik krijg hier een rare smaak van in mijn mond. Of is het nu zo geen kennis van zaken regeren is vooruit zien , het komt toch van de grote bult , nou moeten de mensen achter de balgstuw met hoog water die meten nu met zand zaken lopen te leuren o.a kamper eiland waarom nou denk aub nou eens naa

  reageer
 • Moraaridder

   

  Nou nou Wilco. Volgens mij is jouw nieuwjaar behoorlijk slecht begonnen. Ik lees een en al frustratie zowel bij het onderwerp Balgstuw als bij het item over natte kruipruimten . En hierbij krijgen de overheden er flink van langs. Wel een beetje jammer. Hoop voor je dat je 2018 hoog en droog mag blijven leven in ons koude en natte kikkerlandje.

 • Lies

   

  Commentaar hebben, leer eerst maar eens goed schrijven..

 • Marcel

   

  Ja Wilco, er wordt wel degelijk nagedacht. Door overvloedige regenval is het water in de Vecht aanmerkelijk gestegen. Bij Genemuiden was gisteren de waterstand opgelopen tot NAP+70cm. Dat water moest er tussentijds worden uitgelaten.

 • Taalkundige

   

  Misschien een idee om je reactie de volgende keer eens in fatsoenlijk Nederlands te schrijven. Dan wek je in ieder geval de suggestie dat je er echt over hebt nagedacht.

 • Desiree

   

  U heeft liever nog hoger water uit het Ketelmeer over de dijk?

 • De ingenieur

   

  Het is algemeen bekend dat stuurlui aan de wal zonder opleiding of beroepservaring het beter weten en om raad gevraagd had moeten worden. En waarom zou u een rare smaak krijgen? Het gebruik kost bijna niets en is gewoon volgens vastgesteld plan.

 • erik

   

  weet jij alles van te voren dan? of hangt jou leven af aan die balgstuw?ens ligt nog lager en mij hoor je ook niet klagen

 • Adri

   

  Maak je niet druk! Wees blij dat er om jouw veiligheid wordt gedacht! Gr. Adri

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert