Gemeente betaalt dwangsom terug aan restaurant

ALMERE
De uitbater van restaurant Döner Town in Almere Buiten heeft donderdag tijdens een zitting bij de bestuursrechter in Utrecht 3.000 euro terug gekregen van de gemeente. Ambtenaren van de gemeente zagen namelijk vlak voor de zitting dat er een typefout stond in de vordering van een dwangsom.

De rechter bepaalde daarna ook dat Almere de advocaatkosten moet vergoeden van de ondernemer. De gemeente wilde die juridische kosten niet betalen omdat het lang heeft geduurd voordat de ondernemer voor zijn restaurant aan het Rio de Janeiroplein een ontgeuringsinstallatie had aangelegd. Almere betoogde dat de dwangsom was opgelegd, omdat de ondernemer treuzelde. De ondernemer was in november uiteindelijk drie dagen te laat met de installatie in zijn restaurant. Hij had de dwangsom daarna direct op de rekening van de gemeente gestort, maar spande wel een rechtszaak aan. 

De ondernemer voerde in de rechtbank verder aan dat hij er niets aan kon doen dat hij te laat was. Veel tijd was verloren gegaan om toestemming te krijgen van de verhuurder. De rechter was het daarmee eens.

reacties (4)

 • Monique

   

  Onvriendelijk personeel en ook minder lekker dan die bij het station en bij het BHC. Kom er nooit meer..

  reageer
 • almere

   

  haal me broodje wel in Turkije zijn ze nog beter en vriendelijker ook .

 • Thijs

   

  Goed eten aardig personeel genoeg dus

  reageer
 • Ric

   

  Zo goed vond ik hem niet. Na een éénmalig bezoek kon ik meerdere malen naar het toilet rennen..

 • Jaanchi

   

  Misschien erns echte juristen bij de betreffende afdeling nerzetten, die wel verstand hebben van onteigening rn dwangsommen.

  reageer
 • August

   

  Reageer je wel op het juiste item? Ik lees niets over onteigenen, en wat zou er onteigend moeten worden de uitbater die huurt is dus geen eigenaar van het pand. De verhuurder is niet verantwoordelijk voor het restaurant!

 • Jos

   

  En alweer een blunderende gemeente almere. De zo veelste. Sterkte inwoners van almere. De floriade komt eraan.

  reageer
 • Merreha

   

  Precies. Het geblunder duurt maar voort. Trouwens triest dat het tot een rechtszaak moet komen. Gemeenschapsgeld verspilt want de rechter was het betrokken ondernemer eens. Herrema past wel bij deze gemeente. Hij blundert ook vrolijk mee met zijn ambtenaren.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert