Museum voor digitale kunst DDAMA vindt nieuwe locatie

ALMERE
Het Dutch Digital Art Museum Almere is er in geslaagd een nieuw onderkomen te vinden. Dit nadat het eind december moest vertrekken uit gebouw de Voetnoot, tegenover het stadhuis. 

Vanaf begin volgende maand opent het museum de deuren in de winkelstraat Traverse. Het DDAMA trekt in bij de winkel Aluminium Kunst, schuin tegenover de Mediamarkt. De initiatiefneemster van het museum, Christine van Stralen, is blij met de nieuwe locatie. Dit omdat het om een drukke winkelstraat gaat. 

De nieuwe locatie is al het derde onderkomen voor het museum dat in oktober 2016 de deuren opende. Eerst in het WTC Almere en per 1 april 2017 dus in de Voetnoot. Het DDAMA dreigde eerder nog te vertrekken uit de stad, omdat het te weinig steun zegt te ondervinden van de gemeente. Met de nieuwe locatie is dat vertrek voorlopig van de baan.

reacties (4)

 • gert-jan

   

  Wat mij betreft eigenlijk wel mooi dat het DDAMA op deze wijze een soort van rondreizende tentoonstelling is...een mooie verrijking van het culturele landschap van Almere!

  reageer
 • Koos

   

  Ja en het mooie is de hele tentoonstelling kan op een usb stikje!

 • piet

   

  elke vulling is beter dan leegstand

  reageer
 • .W.

   

  ze zegt dat ze te weinig steun van de gemeente almere krijgt , wat dacht ze er van om te gaan werken voor haar centen zelf voor je toko zorgen dus , anders opdoeken dat museum . en die 200.000 bezoekers ? waren r hoog uit maar 2 denk ik dan .

  reageer
 • jaapie zout

   

  haha dat was dat "museum" waar vorig jaar 200.000 bezoekers waren geweest en dat men 1 middag open per week, wat een onzin. Ik geef het weinig tijd want als er een "normale" huurder is gevonden voor dit hoek pand mag de tijdelijke "kunst" winkel er ook weer uit natuurlijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert