Tweede zandstrand bij kust voorlopig toekomstmuziek

LELYSTAD • Ma 8 januari 2018 | 12:46 • Maandag 8 januari 2018 | 12:46

De kans is uiterst klein dat er op korte termijn aan de kust bij Lelystad een tweede zandstrand voor recreanten komt. De aanlegkosten zijn voor de gemeente veel te hoog, dus moet verder gezocht worden naar partners die willen meedoen.

Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad. In mei vroeg het CDA de haalbaarheid van een tweede strand te onderzoeken, omdat het bestaande Houtribstrand als te beperkt wordt gezien.

Gemeente heeft geen geld
Volgens het college kost de aanleg van een strand van 400 tot 500 meter lang en vijftig meter breed zeker vier tot vijf miljoen euro. Dan zijn de kosten van voorzieningen nog niet meegenomen. Dat geld heeft de gemeente niet en daarom is het volgens het college niet zinvol nu een eigen onderzoek te laten doen naar waar een tweede strand zou moeten komen.

Het college zegt alert te blijven op de kansen voor een nieuw strand, bij voorkeur door samen te werken met andere partijen. Zo onderzoekt de provincie of het nog aan te leggen watersportstrand bij de Hurkende man van 200 meter verlengd kan worden tot 400 meter, zodat ook recreanten er gebruik van kunnen maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel