SP stelt vragen over 'dure' stadsverwarming

ALMERE • Di 9 januari 2018 | 15:10 • Dinsdag 9 januari 2018 | 15:10
De SP in Almere heeft vragen gesteld over de stand van zaken rond de vermeende dure stadsverwarming in de stad. De partij wil weten of burgemeester en wethouders inmiddels contact over de kwestie hebben gezocht met andere gemeenten of belangenorganisaties. Een motie met die opdracht is eerder door de gemeenteraad aangenomen.

De motie werd ingediend na een uitzending van het televisieprogramma Tros Radar. Daarin werd gesteld dat huishoudens met stadsverwarming een hogere energierekening hebben dan huishoudens die een regulier verwarmd huis.

De SP vraagt het college ook te kijken naar een aantal andere tarieven en berekenwijzen van Nuon. Zo zouden huishoudens met een centraal tapwatersysteem tweemaal de bereidingskosten van dit water moeten betalen. Verder zouden huishoudens die meer dan een standaard capaciteit warm water verbruiken door Nuon hiervoor onredelijk kosten berekend krijgen

De SP wil ook weten of het college ten opzichte van NUON last van belangenverstrengeling heeft, omdat Almere zelf ook een grootverbruikerscontract heeft. 




 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel