SP stelt vragen over 'dure' stadsverwarming

ALMERE
De SP in Almere heeft vragen gesteld over de stand van zaken rond de vermeende dure stadsverwarming in de stad. De partij wil weten of burgemeester en wethouders inmiddels contact over de kwestie hebben gezocht met andere gemeenten of belangenorganisaties. Een motie met die opdracht is eerder door de gemeenteraad aangenomen.

De motie werd ingediend na een uitzending van het televisieprogramma Tros Radar. Daarin werd gesteld dat huishoudens met stadsverwarming een hogere energierekening hebben dan huishoudens die een regulier verwarmd huis.

De SP vraagt het college ook te kijken naar een aantal andere tarieven en berekenwijzen van Nuon. Zo zouden huishoudens met een centraal tapwatersysteem tweemaal de bereidingskosten van dit water moeten betalen. Verder zouden huishoudens die meer dan een standaard capaciteit warm water verbruiken door Nuon hiervoor onredelijk kosten berekend krijgen

De SP wil ook weten of het college ten opzichte van NUON last van belangenverstrengeling heeft, omdat Almere zelf ook een grootverbruikerscontract heeft. 
 

reacties (11)

 • Dan hebben we het niet eens nog over de aansluitkosten van meer dan 5000 euro. Ik vraag me af of dat wel legitiem is. Ik ging van een gas woning naar een stadsverwarming woning en betaal tegenwoordig twee keer zoveel asn warmte dan voorheen terwijl ik nu in een supergeissoleerde woning woon... reken daarbij die aansluitkosten erbij en ik betaal ongeveer 8 keer zoveel dan voorheen.

  reageer
 • Robin

   

  Sta in ieder geval concurrentie toe zoals ook in de electra,- en gasmarkt. Dan kan je tenminste nog kiezen de monopolist Nuon de deur uit te zetten!!

  reageer
 • Pzaal

   

  Al de zoveelste keer dat dit aan het licht gebracht wordt. Hier horen net als alle andere keren nooit meer iets van terug. Nuon stelletje oplichters zijn het.

  reageer
 • De ingenieur

   

  HEt is helemaal niet duurder. Mensen kunnen de rekening niet lezen en begrijpen. Voorts vergeten ze de kosten van de eigen installatie die ze bij eigen stook zouden hebben en die bij de stadsverwarming per maand betaald moet worden, maar dan onderhoudsvrij is. Stadsverwarming is niet duurzaam. Er wordt gewoon gas gestookt alleen is het rendement veel hoger.

  reageer
 • Darren Beerens

   

  Waarom betalen we nog energiebelasting over de stadsverwarming? Het is toch een duurzame vorm van energie?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Naomi

   

  Hoop dat er ook naar Lelystad wordt gekeken. Niet normaal wat ik hier betaal voor stadsverwarming... en dan is ons verbruik nog laag (daar ga je vanzelf wel op letten met zulke tarieven).

  reageer
 • Robert Schmidt

   

  Liberalisering is ook een politiek woord. Op alle aansluitingen van mijn huis kunnen verschillende aanbieders hun diensten aanbieden. Alleen bij stadsverwarming niet. Ergo : overstappen naar een andere energiemaatschappij heeft haast geen zin want dat kan alleen met stroom. Zolang dit monopoliebeleid blijft zal er geen verlaging komen want de klanten kunnen niet weglopen. Het kan in Almere anno 2018...

  reageer
 • Criticus

   

  Goed bezig, SP!

  reageer
 • Marc

   

  We betalen te veel!!! Maar er iets echt aan doen Ho maar. Die bewoners en bedrijven in Almere hebben toch geld genoeg dus die hebben gewoon pech gehad. Maar we gaan er maar weer eens over ouwehoeren want daar is de politiek meester in !!!!!!

  reageer
 • Qwerty

   

  Zou u zo vriendelijk willen zijn om het bewijs waaruit blijkt dat er teveel betaald wordt openbaar willen maken?

 • Havenaar

   

  Och,daar gaan we weer....ik wou dat ik stadsverwarming had. Dan zat ik nu niet met zo'n gevaarlijke c.v.ketel in huis waar vandaag de krant weer melding van maakt.

  reageer
 • Hans

   

  Onzin; gasgestookte cv-ketels zijn niet gevaarlijk. Je moet ze echter wel geregeld (liefst elk jaar) laten onderhouden door een erkende installateur. Niet zelf eraan klooien. Bewezen is trouwens ook dat je bij individueel stoken (inclusief regulier onderhoud) goedkoper uit bent dan met stadsverwarming.

 • michael

   

  zieltjes winnen voor de verkiezingen !!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert