Stel vecht dwangsom voor permanente bewoning aan

ZEEWOLDE
Eigenaren van een recreatiewoning aan de Bosruiterweg in Zeewolde zijn naar de Raad van State gestapt om te voorkomen dat de gemeente hen een dwangsom oplegt.

De gemeente dreigt met een dwangsom van 10.000 euro per maand, omdat het stel volgens Zeewolde permanent aan de Bosruiterweg woont. De gemeente baseert dat op verslagen van een controleur. Die ging 16 keer bij de woning kijken en deed dat vooral 's morgens vroeg. Hij controleerde of er licht brandde en of de auto er stond.

Maar volgens de eigenaren zijn de controlerapporten onzorgvuldig en deugen ze niet. De twee zeggen elders in Zeewolde een huis te hebben waar ze wonen. Volgens het gemeentebestuur woont daar echter de zoon van het stel met zijn vriendin.

De Raad van State beslist binnen enkele weken over de dwangsom.

reacties (14)

 • Jan polder

   

  Bedriegen en regelsovertreden doet de Gemeente. Zij zijn akkoord gegaan met 40/12 regeling. Bovendien is het meten met 2 maten. De 1 door de Gemeente verwezen of woonde naast de burgermeester kan zonder problemen langere tijd op verblijven de ander wordt direct lastig gevallen. Kortom schets u een verkeerd beeld. Bovendien zou je zo een openheid van de notulen van de VVE ook kunnen opvatten dat er niets te verbergen is in tegenstelling tot.

  reageer
 • Jan polder

   

  Bedriegen en regelsovertreden doet de Gemeente. Zij zijn akkoord gegaan met 40/12 regeling. Bovendien is het meten met 2 maten. De 1 door de Gemeente verwezen of woonde naast de burgermeester kan zonder problemen langere tijd op verblijven de ander wordt direct lastig gevallen. Kortom schets u een verkeerd beeld. Bovendien zou je zo een openheid van de notulen van de VVE ook kunnen opvatten dat er niets te verbergen is in tegenstelling tot.

  reageer
 • Michael

   

  Permanent wonen en recreatie gaan niet samen op een vakantiepark. Doelbewust de regels overtreden, lak aan de wetgeving, bedriegen met foutieve adresgegevens, waarschuwingssysteem voor bewoners voor controle en ga zo maar door. In de notulen van de bewonersvereniging, en die kun je online gewoon inzien, vind je meer info en achtergronden. Gewoon handhaven en optreden!

  reageer
 • Johan de V

   

  Inderdaad, handhaven en optreden maar dan wel tegen de gemeente die zijn eigen gemaakte contractuele afspraken niet nakomt. Het staat zwart op wit! 40 weken wonen 12 weken niet zelf bewonen. Alle andere regels zijn later bedacht en geïnterpreteerd door gemeente zelf. Inmiddels is er een gerechtelijke procedure tegen de gemeente gestart. Eerst maar eens afwachten wat de rechter er van vindt alvorens er allerlei meningen geuit worden die kant nog wal raken.

 • Rick

   

  Nog een deskundige.

 • HaHo

   

  De soap Horsterwold wanneer komt daar een eind aan???? Hoe lang gaat de gemeente hier nog mee door.?????? Recreatieve bestemming komop raadsleden van Zeewolde het past niet meer In het tijdsbeeld . Open maind daar ontbreekt het aan toon visie binnen kort zijn er verkiezingen stop met afbraak politiek. Geef het park een boost sla een nieuwe weg in zoek samen met de bewoners naar kansen.

  reageer
 • Horst

   

  De kavels op recreatiepark Horsterwold zijn verkocht onder de voorwaarde: men mag er 40 weken recreatief wonen en 12 weken niet zelf gebruiken, maar verhuur is toegestaan. Staat zwart op wit in de koopakte. Zelfs dit wordt door de gemeente Zeewolde onmogelijk gemaakt. Wordt je 2 of 3 keer bij de woning gezien of maakt de woning een bewoonde indruk, word je al beticht van permanent bewonen. Polen en andere buitenlandse arbeiders worden al jarenlang door de gemeente gedoogd en wordt niet tegen opgetreden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Betrokkene

   

  Jammer maar verkeerde berichtgeving Het ging niet om een dwangsom, de gemeente heeft geen dwangsom geëist tegen vermeende permanente bewoning. Er is een last opgelegd door de gemeente hiertegen is beroep aangetekend. Niet meer en niet minder. Het is mij geheel onduidelijk wie dit geschreven of bedacht heeft. Wordt vervolgd.

  reageer
 • Betrokkene

   

  Jammer maar verkeerde berichtgeving Het ging niet om een dwangsom, de gemeente heeft geen dwangsom geëist tegen vermeende permanente bewoning. Er is een last opgelegd door de gemeente hiertegen is beroep aangetekend. Niet meer en niet minder. Het is mij geheel onduidelijk wie dit geschreven of bedacht heeft. Wordt vervolgd.

  reageer
 • Chris de Vries

   

  Rest de vraag of je permanente bewoners wil hebben op een RECREATIEPARK. Zie ook omschrijving door gemeente Zeewolde.

  reageer
 • Cees Z

   

  Beste Chris, wij hebben een omschrijving van de Gemeente Zeewolde 40/12... Dus als je een opmerking wilt plaatsen waarvan je weet dat IK er op zal reageren... Maak er dan een die ergens op slaat! Permanente bewoning op Buitenplaats Horsterwold betekend dat je er alleen op je vrije dagen, de weekenden en in de vakanties mag zijn, of jij hebt heeeeeeeeel veel vrije dagen, of.... Want een gedoogvergunning heb je niet in ieder geval...

 • Belangstellende844529

   

  Wie de site www.buitenplaats-horsterwold.nl bekeken heeft, vraagt zich af wanneer de gemeente Zeewolde stopt met haar geldverkwisting van €500.000 per jaar. Kan een mooi zwembad voor gebouwd worden.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Wel de EU wetgeving aanhouden t.a.z. van de inkomensnorm bij sociale huurwoningen met alle ellende van dien voor de middeninkomens en nu dwars gaan liggen bij andere EU wetgeving, uiteindelijk verliest de gemeente toch, wat dat betreft heeft de burgemeester van Dronten meer realiteitsbesef.

  reageer
 • Joesoepov

   

  Persoonlijk zou ik geen bezwaar hebben tegen permanente bewoning op wat tot nu toe vanaf het eerste begin een recreatiepark was én overigens tot nu toe nog steeds is. Recreëren en permanent bewonen zijn echter 2 verschillende zaken. Een van de verschillen is de hoogte van de OZB. Als die dan ook - uiteraard met terugwerkende kracht om de overige vaste bewoners van Zeewolde niet te benadelen en achter te stellen - gelijk getrokken gaat worden naar het niveau van permanent bewonen, dan is het weer eerlijk. En uiteraard dan ook de grondprijs naar marktconform niveau voor permanente bewoning in het bos trekken. Vreemd, ik lees maar weinig over deze optie in de media, terwijl het principe in deze toch eenvoudig is? Inderdaad zijn we dan ook van de dure controles af, want daar betaal ik aan mee terwijl ik part noch deel heb aan deze poging tot illegale permanente bewoning van recreatiewoningen.

  reageer
 • Pol

   

  Sorry we betalen woz net zoveel als in het dorp. We betalen rond 800 forense belasting en toeristenbelasting. Onze huizen dalen in tegen stelling tot het dorp met 300.000 euro. Ik geef u gelijk laat de Gemeente dit bedrag bij betalen. Dus als dit gecompenseerd worden dan hebben we dezelfde waarde als in het dorp en geen schade meer

 • Thomas

   

  Heeft men een zienswijze ingediend tegen het wijzigen van het bestemmingsplan dan? Nee. Krokodillentranen dus, van mensen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en daarbij doelbewust de regels overtreden.

 • Annoniem

   

  Ongelooflijk deze geldverslindende controles op keurige inwoners van Zeewolde Waarom bij aanleg van het park verkocht op basis van 40 weken wonen en 12 weken niet.Dan, nadat iedereen gekocht heeft het bestemmingsplan wijzigen en deze absurde controles uitvoeren die mensen tot wanhoop drijft ? Wel Polen permanent laten wonen die zelfs niet in Zeewolde werken? Inmiddels is Door toedoen van deze fantastische gemeente het prachtige park verpaupert tot een Polen wijk en de waardevermindering van het totale park inmiddels meer dan 40 miljoen. DANK U WEL GEMEENTE ZEEWOLDE

  reageer
 • Anoniem

   

  Terwijl uw woning in het dorp omhoog gaat gaan de woningen op het park naar beneden. Wel tussen de 200.000-300.000 euro door toedoen van de Gemeente. Wij vragen de Gemeente slechts waar we voor getekend hebben bij de notaris 40/12waar de Gemeente aan meegewerkt hebben. Vervolgens betalen wij wel degelijk WOZ net zoveel als in het dorp. Gemiddeld 800-900 euro vervolgens forense belasting ook 600-800 euro en tieristenbelasting Ik meen 1,80 per dag per persoon. Moeten wij nog meer uitgemelkt worden en gestraft op basis van afgunst en ontwikkelaars die allang hun zakken hebben gevuld.

 • Zeewoldense

   

  Het bestemmingsplan aanpassen danwel gedogen zou een omgedraaide wereld zijn. Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten in de hoop dat er gedoog beleid zou worden toegepast.... jammer joh. Gegokt en verloren!! Gemeente Zeewolde ga aub door met controleren!

 • Joop

   

  Jammer. Dat zo'n leuk dorp. De verkeerde keuze maakt tav bewoning. Waarom de mensen dwarszitten. Ga fietsendieven vangen en denk na over de verdienste bij permanente bewoning van de buitenngebieden. Vrijheid blijheid..

  reageer
 • Taxi chauffeur

   

  Er is enige tijd geleden door de raad van state beslist dat er op ketelhaven permanent gewoond mag worden en kort geleden dat er in Dronten in de vakantie appartementen op zuid permanent gewoond mag worden, arbeidsmigranten wonen ook al enkele jaren op diverse vakantieparken door heel Nederland en dan is er door de EU beslist dat het wonen in recreatiewoningen is toegestaan. Waarom dan deze zogenaamde controles terwijl het wettelijk is toegestaan volgens EU regelgeving.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert