Oplossing voor overvolle bussen in ochtendspits

ALMERE
Er gaan extra bussen rijden tijdens de ochtendspits in Almere. Het gaat om het traject tussen Station Parkwijk en Station Almere Poort, met een extra stop op Gooisekant.

Volgens vervoerder Keolis waren de regiolijnen 322 en 323 de afgelopen maand vaak overvol in de ochtend. Keolis heeft het busvervoer in de stad per 10 december overgenomen en had zich gebaseerd op cijfers van de aanbesteding. “In de huidige situatie blijkt echter, dat er meer reizigers gebruik maken van deze lijnen. Tevens hebben wij het idee dat reizigers het alternatieve traject naar Poort, via lijn M4 nog niet hebben gevonden. Daarom bieden wij de komende maanden een oplossing met extra ritten tijdens de ochtendspits.“ Aldus woordvoerder Hanneke Ruiter van Keolis.

De extra ritten worden gereden met blauwe allGo stadsbussen en rijden onder de titel “Almere Poort versterkingsrit”. Ze zijn niet zichtbaar in de reisinformatie of op de dienstregeling. De bussen rijden enkele minuten voorafgaand aan de reguliere rit. De extra bussen rijden in ieder geval tot half april, daarna wordt gekeken hoe het gaat.

reacties (17)

 • janny

   

  het lijkt mij toch als de spits lijn 153 en 155 eruit gehaald worden dat de 322 en de323 het drukker krijgt dan vind mensen gaan alternatief reizen had keolis toch ook van het begin op in springen en niet maandenwachten achten met extra bussen keolis had dit kunnen weten een beetje laat ge reageert maar foch

  reageer
 • Ans Hè

   

  Automaten om in en vooral uitchecken werken niet. Kost je € 4.00 per rit en geld terug ho maar. Een grote aanfluiting Keolis.... lekker goedkoop he Almere. Alles voor de Florida. Maar de slogan klopt. ALLES KAN IN ALMERE.

  reageer
 • Brigit

   

  In de krant staat en stuk over de visie van de gemeente van 2017-2027. als of de burgers van Amer zoiets te lezen krijgen... De 327 moet een bocht naar rechts maken op de nieuwe weg. Door zonegrens overschrijding met Haven ('t Oor/de Steiger) wordt er steeds onterecht geld van je saldo gehaald. Maar weer een formuliertje invullen

  reageer
 • Erik

   

  En vanochtend met de 322 weer ruim 10 minuten te laat op het Amstel ... ongelooflijk wat een puinhoop

  reageer
 • pieter de oude

   

  hebben ze soms de vervoersdeskundige van de vorige vervoerder overgenomen. ??

 • Adje

   

  Niets werkt in de nieuwe dienstregeling. Muziekwijk zit in een verdomhoekje inmiddels. Je moet altijd meer overstappen, dus altijd extra reistijd. Regio bussen worden minder gereden. Bus 322 rijd opeens nog maar 1x in het half uur. Daarnaast de problemen met bussen die niet optijd zijn, bussen die defecten hebben. De weinige stopknoppen in de bus(vooral handig voor oudjes). Het is gewoon een groot drama. Kan niet anders zeggen.

  reageer
 • Pietje Precies

   

  Helemaal mee eens, ik erger me enorm aan het feit dat je je niet goed kan vastpakken in overvolle bussen. ook dat trapje achter in de M1 is waardeloos. Degene die deze busmaatschappij geregeld heeft, heeft echt een bord voor z'n kop!

 • laat alle reacties zien
 • Pietje Precies

   

  Extra bussen helpt toch niks, ze hadden die lange bussen van connexion moeten overnemen...

  reageer
 • Ikke

   

  Mijn kind moet van buiten naar poort en terug. Tegen spoedig doet hij hier 55 min over in tegenstelling tot de 35 min met connexxion. Het probleem is dat je eerst naar 1 punt moet (Hartje centrum) om vanuit daaruit verder te reizen wat extra tijd kost. Het stermodel idee werkt niet. Voorheen reden er 3 bussen vanuit 't oor naar poort nu nog maar 2. Ga zo maar door. Goedkoop duurkoop dus.

  reageer
 • Gerard

   

  M4 nog niet gevonden? Die komt helemaal niet bij Gooisekant. De ellende is gewoon dat lijn 10 en lijn 2 zijn geschrapt niets anders. Daardoor is de 322 overbelast

  reageer
 • Ik

   

  Nu de m7 nog richting Almere buiten. Sinds de 10 weg is, is het proppen in de m7.

  reageer
 • Emiel

   

  Prima gereageerd op de situatie door Keolis AllGo

  reageer
 • Pieter

   

  Vroeger toen ik klein was - jaren zeventig - en als student met bus en trein moest, was er ook vaak het probleem van overvolle bussen. Maar jongens de oplossing is zo simpel. Precies als toen gebeurde: Er reden twee bussen achter elkaar, zelfde lijnnummer, zelfde tijd. Is dat nou zo moeilijk?

  reageer
 • Pzaal

   

  M1 en M2 is ook 1 groot drama. Mis vaak me overstap op lijn 22. Je kan nieteens je abbonoment ophalen in de bussen of andere reisproducten..

  reageer
 • Bert

   

  "In de huidige situatie blijkt echter, dat er meer reizigers gebruik maken van deze lijnen" Dit betekent dus dat de buslijnen niet berekent zijn op meer reizigers en dat het hele systeem dus al niet klopt. Goed gedaan Gemeente Almere. CXX rijdt trouwens met super mooi spul in Amstelland.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Amstelland Klopt: misschien hebben ze in Almere wat geld overgehouden ? Want twee concessies terug ( ong. 16 jr geleden ) hebben ze voor het laatst nieuwe bussen voor Almere gekocht en sindsdien is er alleen vervangen en aangevuld met oudjes uit andere delen van Nederland.

 • Wieke

   

  Connexxion had 's winters naast lijn 4 ook lijn 14 in de spits rijden. Sommige lijnen zijn logischerwijs in het donkere seizoe drukker in de spits, dus daar moet inderdaad op ingespeeld worden wil je je klanten behouden.

  reageer
 • Almere

   

  Na 4 weken blijkt al dat goedkoop duurkoop is geweest en dat Keolis het busvervoer in Almere niet fatsoenlijk kan uitvoeren. Bedankt gemeente Almere! Wanneer horen we iets van de verantwoordelijke wethouder over deze puinhoop (overvolle bussen, niet werkende automaten, niet op tijd rijden, deuren die niet dicht willen, etc)

  reageer
 • Wethouder Hekking

   

  De verantwoordelijke wethouder is natuurlijk druk bezig met de voorbereidingen voor de komende gemeenteraad verkiezingen. Dus voorlopig even geen reactie van zijn kant. En als er een reactie, dan zal het voor de eerste keer zijn dat de wethouder over de drukte in de stadsbussen hoort. Het klopt inderdaad wat je zegt. Dat goedkoop uiteindelijk duurkoop blijkt te zijn. Maar het kan in Almere. Zoals zoveel in Almere kan. Chapeau voor de wethouder voor de keuze voor AllGo. De reizigers zijn minder blij.

 • Ik

   

  M4? Niet alleen rijdt die zelden op tijd, maar hij zit bovendien propvol. Hoezo alternatief?

  reageer
 • Ali

   

  Kunnen jullie er ook voor zorgen dat M6 netjes op tijd vertrekt vanaf de beginhalte Noorderplassen Noord? Mis regelmatig de intercity door laat vertrek via en korte aansluiting.

  reageer
 • Jeroen

   

  Als je dat al weet, pak je toch een bus eerder?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert