Practica Wonen WoonDôme failliet

ALMERE
Meubelzaak Practica in het gebouw WoonDôme in Almere Buiten is failliet. Dat bevestigen zowel de rechtbank als de Internationale Meubel Groep. De laatste partij is eigenaar van veel merken die in de WoonDôme verkocht werden, zoals IN.House en Pronto Wonen. Waarschijnlijk zijn ook enkele woonwinkels in DoeMere en keukenzaak Superkeukens in DoeMere betrokken in dit faillissement, maar dat kan nog niet bevestigd worden. 

Klanten die wachten op levering van hun order kunnen online een formulier invullen voor de curator. Volgens een bericht op de website van Practica wordt de mogelijkheid van een doorstart onderzocht en zou daar volgende week meer informatie over komen. 

De winkels waren al een paar weken dicht. Volgens een briefje op de deur van WoonDôme vanwege een juridisch conflict.

reacties (21)

 • Ferry

   

  Flauwekul, het parkeerbeleid heeft er niets mee te maken. Je, kon gratis op het dak van het woondome parkeren, desnoods de hele dag (plek genoeg). De bewoners in Almere-buiten, kopen hun spullen bij Leen Bakker, Kwantum en Jisk of anders bij een outlet. Er is hier kennelijk geen markt voor de betere meubelwinkels. Ik heb de woondome enkele keren bezocht, het was er altijd doodstil, ik zag het al aankomen dat dit fout zou gaan. De Action die loopt als een trein, er staan altijd rijen voor de kassa. Voor mooie spullen kan je niet in Almere terecht, dan moet je naar Amsterdam of Utrecht. Eigenlijk heel treurig !

  reageer
 • L. van Dijk

   

  Tsja en dan, na zelf bellen, mailen etc hoor je dat Pronto Almere failliet is. Na een tijdje wederom bellen, mailen, kortom elke keer komen we alleen op eigen initiatief aan antwoorden. Om uiteindelijk, na 5 maanden, te horen dat je het bestelde bankstel niet geleverd kan worden en je een nieuwe mag bestellen bij een ander filiaal. We worden nog wel bedankt voor ons begrip en dat is het dan ook wel. Op geen enkele manier komt Pronto wonen Nederland zijn klanten tegemoet.

  reageer
 • stephan

   

  En weer roeptoetert er een die de schuld bij de gemeente legt. De parkeertarieven in Buiten zijn maximaal EUR 2 per dag. Dat is op de aanschaf van een bank of bed niets. Kortom, de reden ligt elders. Overigens boert de lampenzaak die sinds enkele tijd is verhuisd van het Woondome pand naar het pand van de Gamma sinds de verhuizing juist heel goed.

  reageer
 • Hannes

   

  Qua oppervlakte kan op deze locatie een duurzame woon/werkwijk een totale metamorfose teweeg kunnen brengen!

  reageer
 • Bas r

   

  ik kom minder en minder in Almere buiten met name door het parkeerbeleid. Daarnaast is Doemee toch wel heel erg 1970 geworden. En dan nog maar niet te spreken over de wegen, het lijkt wel een achterstand buurt, spreek me maar niet uit over het station gebied en het grote plein met die keet erop. Top ontwikkeling van de gemeente Almere. Wat mij betreft gaat alles daar failliet kunnen we tenminste goedkoop kopen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Olaf

   

  Er gaan nog veel meer winkels in DOEMERE failliet. Veel doen al niet meer mee met koopzondag of koopavond, uitgestorven gebied.

  reageer
 • Robbert

   

  Ik stel naamswijziging voor, doemere wordt doemmere. Of gedoemdere. Met al die faillissementen durft niemand er meer wat te kopen.

  reageer
 • Moi

   

  Bij vragen kan je gewoon de winkel bellen hoor , ze kunnen nu nog steeds niets zeggen . Alles hangt van de curator af

  reageer
 • Ar

   

  Helaas moeten wij u melden dat op 9 januari jongstleden het faillissement is uitgesproken. De door de rechtbank aangewezen curator heeft ons laten weten op dit moment te onderzoeken of een doorstart mogelijk is. Eind volgende week (18 januari) zal de curator hierover duidelijkheid geven.

  reageer
 • Sandra A.

   

  Het was van begin af aan al duidelijk dat het om faillissement ging en niet om juridische problemen met een derde. Ik heb dan geen goederen in het magazijn staan of een aanbetaling voor een bestelling lopen. Maar ik heb wel vorig jaar een bank gekocht met 5 jaar garantie en kan dus fluiten naar mijn garantie. Hopelijk gaat de curator binnenkort meer informatie verschaffen voor alle (soorten) gedupeerden in dit verhaal.

  reageer
 • Poe

   

  Juridische problemen met een derde kunnen leiden tot een faillissement.. En je bent niet gedupeerd..dus ook geen contact met de curator..

 • Sandra H.

   

  Alle verlengde garantie loopt via Oranje. Als het goed is heb je dat foldertje ook bij de levering gehad. Als je iets aan je meubels hebt gelijk Oranje bellen.

 • Montēl

   

  In het voorjaar opent Montēl z’n deuren in Doe Mere. Ben benieuwd. Montēl komt in het leegstaande pand naast MC Donalds.

  reageer
 • Mona

   

  Ja en? Er zijn winkels van Montel die onder Franchise vallen. Deze winkel staat los van de failliete bedrijven.

 • René

   

  Nog meer lege plekken dus. Dat hele DoeMere... het is niet van deze tijd. Als je er doorheen loopt... het leeft niet. Het ziet er eigenlijk ook niet meer uit; ontzettend gedateerd.

  reageer
 • René

   

  Nog meer lege plekken dus. Dat hele DoeMere... het is niet van deze tijd. Als je er doorheen loopt... het leeft niet. Het ziet er eigenlijk ook niet meer uit; ontzettend gedateerd.

  reageer
 • Jan

   

  Dit is geen nieuws dit zagen we al aankomen

  reageer
 • Eppie02

   

  "Waarschijnlijk zijn ook enkele woonwinkels in DoeMere en keukenzaak Superkeukens in DoeMere betrokken in dit faillissement, maar dat kan nog niet bevestigd worden." Het volgende staat op het invulformulier, bij dezen bevestigd? Het faillissement is op 9 januari uitgesproken en de winkel en het magazijn van IN.HOUSE Almere & Amsterdam, KeukenDepot Almere, Profijt Meubel Almere, Pronto Wonen Almere, Superkeukens Almere & Amsterdam zijn gesloten. De curator onderzoekt of er een doorstart mogelijk is.

  reageer
 • Ar

   

  Ze zijn aangesloten bij de CBW. Als curator aangeeft dat bestelde spullen niet meer geleverd worden en je hebt aanbetaald dan kun je aanspraak op de CWB. Dan mag je bij een ander aangesloten CBW bedrijf bestellen en gaat aanbetaling van de factuur af.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Oftewel, je krijgt je geld niet terug maar een soort tegoedbon voor een andere winkel die daardoor minder marge gaat maken. De bedongen korting op b.v. een prijzige bank kun je dan wel vergeten. Beste is nooit aan betalen: het rechtsgeldige contract welke beide tekenen moet voldoende zijn. Als de winkelier dan toch een aanbetaling eist start het spreekwoord "hoe de waard is vertrouwt hij zijn gasten".

 • Steven Stedenwijk

   

  Ja, die 50 cent weerhoudt de mensen van autogebruik terwijl de brandstof Euro 1,50 per liter is.

 • T de Boer

   

  De gemeente Almere moet de parkeertarieven nog verder verhogen want dan weet je zeker dat er nog meer winkels failliet gaan!!!!

  reageer
 • ./\/\/.

   

  Ja, alles is altijd de schuld van de gemeente. welterusten

 • Ik

   

  Op het dak van Woondome kun je gratis parkeren. Je kunt ook op de fiets gaan. In de meeste gevallen kun je de aankoop niet direct meenemen. Niet altijd de schuld aan de gemeente geven.

 • ES

   

  Parkeerkosten in Nuiten vallen nog mee en boven de woondome kan je gewoon gratis parkeren...

 • Henk

   

  Wat een onzin. Als je €1000 uit kan geven, dan stelt die €2 voor parkeren niks voor.

 • Ar

   

  Ze zijn aangesloten bij de CBW. Als curator aangeeft dat bestelde spullen niet meer geleverd worden en je hebt aanbetaald dan kun je aanspraak op de CWB. Dan mag je bij een ander aangesloten CBW bedrijf bestellen en gaat aanbetaling van de factuur af.

  reageer
 • Michael

   

  Lekker dat wij er via via achter moeten komen dat er problemen zijn, hadden op 9 december een bestelling gedaan, moet zelf steeds maar bellen met Pronto Almere en met IMG, Alles hangt nu af van de curator, zou wel een behoorlijke kans zijn voor doorstart, echter ligt die beslissing bij de curator.. Hoop wel dat ze door kunnen starten en kunnen leveren.

  reageer
 • Curator

   

  Een doorstart kan alleen als alle schuldeisers hun vorderingen staken, of de nieuwe eigenaar coulance aanvaard. In beide gevallen gaat het dus geld kosten.

 • Plukkie

   

  Niet als ze aangesloten zijn bij CBW

  reageer
 • rene

   

  Ook al zijn ze aangesloten, kun je fluiten naar je geld. Ze hebben al jaren geen betaling gedaan aan het CBW. Er staan nog 7 winkels in Doemere op rand van faillisement.

 • koos

   

  volgens de stikker op de deur wel

 • Ron

   

  "Klanten die wachten op levering van hun order bij de winkel kunnen online een formulier invullen voor de curator." Die kunnen dus waarschijnlijk fluiten naar hun centen...

  reageer
 • Ar

   

  Ze zijn aangesloten bij de CBW. Als curator aangeeft dat bestelde spullen niet meer geleverd worden en je hebt aanbetaald dan kun je aanspraak op de CWB. Dan mag je bij een ander aangesloten CBW bedrijf bestellen en gaat aanbetaling van de factuur af.

 • Poe

   

  Ligt eraan of de producten al besteld zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert