Amsterdam: krakers moeten naar Oosterwold verhuizen

ALMERE • Wo 10 januari 2018 | 16:54 • Woensdag 10 januari 2018 | 16:54
Een groep krakers op het zogeheten ADM-terrein in Amsterdam moet uiteindelijk verhuizen naar Almere. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Udo Kock van de gemeente Amsterdam. 

Het ADM-terrein wordt al jaren gekraakt, tot ergernis van de eigenaren. Die hebben intussen via de rechter afgedwongen dat de krakers moeten verdwijnen. Dit omdat bedrijven zich op het terrein willen vestigen en de onrechtmatige bewoners dit verhinderen.

De krakers zijn tegen de uitspraak in hoger beroep gegaan bij de Raad van State. Die beslist eind deze maand of de krakers gelijk krijgen of toch echt  moeten vertrekken. 

Naar Oosterwold verhuizen
Volgens een woordvoerder van de gemeente Amsterdam kunnen de krakers naar Oosterwold in Almere verhuizen. Daarover is een ambtelijk overleg geweest met de gemeente Almere.  

Volgens de plannen is Oosterwold bedoeld voor mensen die hun huis zelf willen bouwen. De bewoners zijn ook gezamenlijk verantwoordelijk voor de inrichting van het gebied. In het stadsdeel is veel ruimte vrij gemaakt voor stadslandbouw. Zo hebben bewoners veel grond om het huis heen in eigen bezit. Volgens Amsterdam zouden de krakers over twee jaar naar Oosterwold verhuizen. Tot die tijd krijgen de krakers een tijdelijke plek in Amsterdam.

Een woordvoerder van de gemeente Almere bevestigt dat Amsterdam een Almeerse ambtenaar heeft gesproken over dit onderwerp, maar er zijn geen afspraken gemaakt over een eventuele verhuizing van de krakers naar Oosterwold.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel