CDA Urk bezorgd over verkeersveiligheid in dorp

URK
De CDA-fractie op Urk is bezorgd over de verkeersveiligheidsprojecten in het dorp. De provincie wil bijna 20.000 euro subsidie terug omdat de gemeente niet alle projecten heeft uitgevoerd. 

Het CDA heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De christendemocraten vragen zich af welke projecten niet zijn uitgevoerd en wat daar de gevolgen van zijn.

De subsidie van 18.500 euro was oorspronkelijk bedoeld voor verkeersveiligheidsprojecten in de gemeente, maar volgens de provincie zijn dus niet alle voorgenomen projecten uitgevoerd. 
 

reacties (7)

 • Louwe

   

  De verkeersveiligheid op Urk neemt nog meer toe als men op Urk: -Richting aangeeft op de rotonde -verlichting voert -hand uitsteekt op de fiets -geen onverlichte heftrucks in het schemer laat rijden -scooters niet opgevoerd rondscheuren En dat kost allemaal niks!!!!

  reageer
 • Hendrik Wakker

   

  Dit college geeft zich zelf complimenten via het Urkerland. Daar mag de OZB en hondenbelasting voor stijgen om het Urkerland alleen positief nieuws te melden en advertentieruimte te kopen. Dit college is druk om hunzelf te promoten. Een normale subsidie voor veiligheidsprojecten voor onze kinderen te gebruiken hebben ze geen tijd voor. Het is dat ik mijn studie nog moet afronden, anders wil ik wel de jongste wethouder van Nederland worden. Slechter dan Geert lieg kun je het niet doen.

  reageer
 • Urker

   

  Van een politicus in spe (wethouder nog maar even daargelaten) mag je op z’n minst verwachten dat hij/zij een duidelijk betoog kan schrijven en een redelijke beheersing van de Nederlandse taal heeft. Sorry, maar lees je eigen stukje eens terug. Ik kan er weinig van maken... Je slaat mijns inziens nogal een modderfiguur.. ‘Hunzelf’???? PVV Urk is dus ook geen optie 21 maart. Zal voor mij dus CDA of Gemeentebelangen worden, want huidige college laat het te vaak liggen. Schande dat subsidiegeld gewoon niet gebruikt wordt!

 • harde werker

   

  Geen mankracht, afscheid van rientje heeft zeker alle tijd en vergeet niet al het geld gekost en wij maar betalen en maar ploeteren in de buitendienst voor een honger loontje

  reageer
 • Burger

   

  De ambtenarij zal wel zeggen, dat ze te weinig mankracht hebben. Misschien stoppen met het besteden van tijd aan het organiseren van diners, feestjes, nieuwjaarsreceptie ,afscheidsreceptie, etc. Ik zou zeggen: belastingvreters aan het werk!

  reageer
 • Maarten

   

  Subsidiegeld wordt dus gewoon niet besteed! De SGP, Christen Unie en Hart voor Urk verdienen een flinke draai om de oren wat mij betreft. Tijd voor partijen die dergelijke problematiek wèl serieus nemen!!

  reageer
 • Johan

   

  Tijd voor andere wethouders die wel hun taak serieus nemen.

 • laat alle reacties zien
 • sherlock

   

  Bijvoorbeeld de kruising Nagel/ Vlaak. Op zatedagmorgen is het daar dringen geblazen. Waneer komt daar een rotonde? Maar ja, de Frits bode school staat in de weg.

  reageer
 • Pieter

   

  Op zondag rond kerktijd kun sta je daar op die kruising ook in de file. Helaas is het daar niet anders. Idd geen ruimte.

 • Bezorgd

   

  De CDA-fractie op Urk is bezorgd het dorp. Het CDA heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De christendemocraten vragen zich af waarom ze zo bezorgd zijn. De bexorgdheid was oorspronkelijk bedoeld voor de gemeente, maar volgens de provincie zijn dus niet alle zorgen terecht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert