Plannen voor flinke uitbreiding Rivièra Beach

BIDDINGHUIZEN
Het vakantiepark Rivièra Beach in Biddinghuizen wordt mogelijk fors uitgebreid. Het bedrijf EuroParcs is in onderhandeling met de Oostappen Groep om het park aan het Veluwemeer over te nemen. 

EuroParcs wil van Rivièra Beach een familieresort maken met accommodaties die ook voor grote groepen vakantiegangers geschikt en betaalbaar zijn. Er moeten 300 stenen vakantiewoningen komen. Daarnaast moet er ruimte komen voor 700 chalets, tenthuisjes, trekkershutten of stacaravans.

De gemeente Dronten weet nog niet of ze akkoord gaat met de plannen. De gemeente twijfelt omdat een deel van de bouw buitendijks plaatsvindt. Ook wil Europarcs het vakantiepark het hele jaar door openhouden. De gemeente is bang dat dat een precedent schept. 

reacties (6)

 • Elvira

   

  Ja en wat denk je wat de vaste gasten te wachten staat heb een mooiestacaravan op super plek veel geld in geïnvesteerd mijn zwaar verdiende spaar geld . Ben ik straks alles kwijt veel geld gewoon weg .het kan zo allemaal maar in Nederland regering en gemeente doe hier wat aan de grote jongens hebben geld en ik Ben alles kwijt jaren voor moeten werkten

  reageer
 • klaas

   

  nieuwe opvang voor polen? Zie de ervaringen met europarcs. Ik hoop dat gemeente voorkomt dat er arbeidsmigranten mogen worden gehuisvest. Europarcs Resort De Biesbosch is een goed voorbeeld hoe het niet moet. Dronten krijgt dan ook een fort Oranje?

  reageer
 • dave

   

  dacht dat door de uitbreiding van lelystad airport er bedrijven failliet gingen en er een grote werkloosheid zou ontstaan ,volgens de tegenstanders? lijkt er niet op zo te zien met deze plannen.

  reageer
 • hans.

   

  Helaas is de werkloosheid in Lelystad gegroeid met 5% De ondernemers van Recron maakten zich grote zorgen over de geluidsoverlast. Het is zeker positief dat de beetje oubollige R.C. wordt gerenoveerd! Hoop al van de zomer!!

 • kees d.

   

  Wat piepen die mensen weer (Kaassie en Hendriksen) Denk eens aan werkgelegenheid en naamsbekendheid. Zoek toch niet eerst overal de problemen die er niet zijn.

  reageer
 • Hendriksen

   

  Natuurlijk is het goed dat er werkgelegenheid komt. En ik zoek geen problemen want ze zijn er gewoon. Als je daar bekend ben en gebruik moet maken van deze wegen tijdens de zomer periode dan kan ik uit ervaring je vertellen dat deze wegen gewoon niet zijn berekend op grote drukte. Vul het woord spijkweg en file maar eens in bovenaan bij zoeken. Dan lees je genoeg berichten over deze weg! Dus pak eerst de bereikbaarheid aan.

 • Hendriksen

   

  Leuk wordt de spijkweg en de harderbosweg nog drukker en voller. Met al die evenementen bij en in walibi deze camping die nog voller wordt. Doe eens wat aan deze wegen er om heen voordat dit alsmaar groter moet worden. Hulpdiensten hebben al moeite als er iets gebeurd is om daar te komen. Gaat nog een keer mis daar!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kaassie

   

  en zo wordt een "gewone" camping opgeheven en wordt het een Center Parcs. Of we dat nu willen ?

  reageer
 • Mo

   

  Het wás inderdaad een rustige familiecamping. We zijn gewoon onbeschoft op moeten krassen van ons reeds geboekte seizoenplek. Ik hoop echt dat de gemeente Dronten 6 x nadenk over het buitendijkse gebeuren. I.p.v. gezellige vakantie gangers gaat vooral Elburg overlopen worden met Poolse arbeiders, die inderdaad daar gehuisvest gaan worden. 808840

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert