Bijna 1 miljoen subsidie voor vluchtelingenbeleid

ALMERE
Almere krijgt 867.000 euro subsidie vanuit het Europese fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF). Het is voor het eerst dat de gemeente zo'n groot bedrag krijgt uit dit fonds. 

De subsidie is toegekend omdat de gemeente een 'unieke integrale aanpak' heeft opgezet met het programma 'Van Vluchteling naar Almeerder'. In deze integrale aanpak krijgen vergunninghouders zo veel mogelijk zelf de regie over hun eigen integratie. Aspecten zoals huisvesting, onderwijs en deelname aan de maatschappij worden hierin meegenomen. De subsidie uit het AMIF moet voor 25% nog worden aangevuld door de gemeente.

120.000 voor onderzoek naar de effectiviteit
Daarnaast is ook een subsidie van 120.000 euro toegekend door ZonMw. Dat is een organisatie die gezondheidsonderzoek en zorginnovatie stimuleert. De gemeente heeft deze subsidie aangevraagd omdat ze wil weten hoe effectief de integrale aanpak precies is. Onderzoeksbureau VanDoorneHuiskes voert het onderzoek de komende twee jaar uit.

Lobby van de G32
Wethouder Froukje de Jonge is de nieuwe voorzitter van de themagroep vergunninghouders van de G32. Dat is een stedennetwerk van de grootste steden van Nederland. Deze themagroep is inmiddels een lobby gestart om budget te krijgen om het ontwikkelde integratiebeleid voort te zetten. De themagroep wil verder gemeenten en de doelgroep betrekken bij de uitwerking van integratiemaatregelen uit het regeerakkoord.

reacties (11)

 • Jan

   

  Te gek voor woorden. Nederland is netto de grootste betaler aan de EU, en nu een mager miljoentje, om zogenaamd te belonen voor goed gedrag.. En dat terwijl de berekeningen er op wijzen dat voor elke gelukszoeker levenslang eenzelfde bedrag op tafel moet...

  reageer
 • Asjemenou

   

  WOW, bijna 1 miljoen... daar kun je veel enkele reis vliegtickets voor kopen om het problem op te lossen.

  reageer
 • Wolverine

   

  En weer ons geld naar bodemloze putten,wordt op deze manier wel een heerlijk luilekkerland voor vreemden,en wij maar betalen,gek zijn we,want voor eigen volk is er haast niks meer.

  reageer
 • Keessie

   

  Van Almeerder naar vluchteling als dit zo doorgaat.

  reageer
 • Faerie

   

  Gerrie, dat mag zo zijn, maar daar straalt ook van uit dat er weinig echt raakvlak is met de rest van de maatschappij en Almere. Dat het COA zelf niet echt in de 'buitenwereld' staat. Waarom een deel van deze woningen/units dan niet (tijdelijk) verhuren aan mensen die hier een woning zoeken? Is meteen een betere manier om mensen kennis te laten maken met Nederlanders. Ik hoop dat ze een deel van het geld (mogen) steken in de bouw van goedkope sociale huurwoningen in Almere, want daar is nog veel meer een tekort aan sinds de komst van zoveel statushouders, die allemaal in de stad gehuisvest moeten, terwijl dus woonruimte daar nu leegstaat en dat terwijl er een groot tekort aan woningen is. Dat beleid van regeltjes op papier volgen is gewoon niet te rijmen met de werkelijkheid. En buiten dat, die bureaucratie binnen het asielbeleid zorgt ook voor problemen door lange en slechte procedures.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • FactCheck

   

  Check dat verhaaltje van de gemeente eens Omroep Flevoland. Is dat succesverhaal van de gemeente wel cijfermatig onderbouwd? Was laatst bij een naturalisatieceremonie in stadhuis Almere. Al die mensen kregen een Nederlands paspoort. Slechts 10 procent kon in verstaanbaar Nederlands de gelofte of belofte uitspreken. De rest kon amper een hele zin uitspreken.

  reageer
 • ./\/\.

   

  Dat geldt voor de meeste etnische nederlanders inmiddels ook. Die kunnen ook geen twee woorden correct achter elkaar uitspreken, die zijn voor de tv op de bank compleet verendemold.

 • Kees

   

  Is onze leef om geving niet goed genoeg ? En hoe leren de nieuwe nederlanders te intergeren ? Multie cultureel prima maar dat kan alleen als je elkaar ontmoet en niet in kampen gaan zitten.

  reageer
 • Joke Hartkamp

   

  Leg dat maar uit aan onze ouderen

  reageer
 • Lexxie

   

  Geen medelijden mee hebben op de partijen gestemd die deze waanzin mogelijk maakten

 • Bb

   

  Dus de bewoners mogen de rest ophoesten om dat de gemeente de grote jongen uit hang

  reageer
 • Wolverine

   

  En weer ons geld naar bodemloze putten,wordt op deze manier wel een heerlijk luilekkerland voor vreemden,en wij maar betalen,gek zijn we,want voor eigen volk is er haast niks meer.

  reageer
 • Almeertje

   

  Helemaal mee eens. Eigen volk leeft in de armoede. DEN HAAG IS KNETTER GEK. Gunt onze eigen volk niks meer.

 • Ton

   

  Zo is het, wij Nederlanders leven in grote armoede. Er heerst honger onder de bevolking, wij hebben niets te besteden, de huizen waarin wij leven zijn bijna onbewoonbaar, we kunnen niet meer op vakantie, medische zorg is ver beneden peil etc. etc. Als ik u was zou ik in Jemen o.i.d gaan wonen, daar hebben de mensen het voor elkaar. Fijne dag verder en kijk vooral naar wat u wel heeft.

 • bertje

   

  prima hoor die subsidies, maar op de foto staat het AZC almere, als het daar naar toe gaat is het weggegooid geld. waarom? Wel, 2 jaar terug is er een enorme noodopvang gebouwd inclusief stroom/riool enz., is 2 maanden gebruikt, vorig jaar weer helemaal afgebroken, op dit moment staan 2 complete woonunits leeg ( ongeveer 50-80 bedden/kamers). AZC almere is complete mismanagement.

  reageer
 • Gerrie

   

  Overduidelijk een reactie van iemand die niet weet hoe het in elkaar steekt. Niet AZC Almere, maar het landelijke COA heeft de units geplaatst. Dat was omdat er grote hoeveelheden asielzoekers werden verwacht. Maar vanwege O.a. De Turkije-deal komen al die asielzoekers hier niet meer en is die opvang niet meer nodig. Logisch dus dst die wordt afgebroken.

 • Henk

   

  Maar dat hoort dan ook bij het asielbeleid.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert