Rover wil opheldering over aangepaste dienstregeling

FLEVOLAND
Reizigersvereniging Rover wil van NS en ProRail weten waarom sommige Intercity's station Duivendrecht tijdelijk overslaan. De treinen die onder andere op traject Lelystad - Dordrecht rijden stoppen daar deze week soms niet tijdens spitsuren. Reizigers moeten dan overstappen en zijn daardoor langer onderweg.

Rover denkt dat deze wijziging is gedaan omdat er deze week een extra stop is op station RAI, voor de Horecava. Volgens Rover werd is die extra stop in voorgaande jaren nooit gecompenseerd door een ander station over te slaan.

De reizigersorganisatie wil ook weten wat de NS heeft gedaan om reizigers te informeren. "Naar onze mening schaadt het de betrouwbaarheid van het spoorvervoer als NS en/of ProRail op sommige dagen een intercitystop op station X inwisselt voor een stop op station Y, omdat het NS en/of ProRail zo beter uitkomt."
 

reacties (10)

 • Knar

   

  Als je het letterlijk neemt wel ja. Maar wat zegt de NS zelf: 'De Intercity is een trein die geschikt is voor de middellange en lange reisafstanden en stopt op de (middel-)grote stations'. Duidelijk dus!

  reageer
 • sjp

   

  Intercity betekend "tussen steden". dus niet binnen een stad.

  reageer
 • Knar

   

  Als je het letterlijk neemt wel ja. Maar wat zegt de NS zelf: 'De Intercity is een trein die geschikt is voor de middellange en lange reisafstanden en stopt op de (middel-)grote stations'. Duidelijk dus!

 • De Vries

   

  Het is ook vanwege de Horecava, dat bericht hebben de NSers zo op hun telefoon ontvangen. Belachelijk, ze zijn het er zelf ook niet mee eens dat ze niet mogen stoppen in Duivendrecht.

  reageer
 • Henk

   

  Gewoon erg veel klagen bij de NS hierover, dat is het enige wat misschien helpt hier tegen. Anders is het straks met de volgende grote beurs zoals de huishoudbeurs ook weer raak voor deze reizigers naar Duivendrecht. Ik begreep van NS personeel op de trein dat zij ook deze oplossing niet begrijpen, een extra stop had een betere oplossing geweest en zou ook gewoon in te plannen moeten zijn qua tijd door een beetje te schuiven in de tijden op Almere Centrum en Schiphol.

  reageer
 • NS

   

  Voor de NS is de vaste klant/forens nu even minder belangrijk dan de zak met geld van de horeca-beurs. Daarom wordt Duivendrecht ingeruild voor Amsterdam Rai.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • M Janssen

   

  Rover denkt... ik weet het wel zeker dat roepen ze al de gele week om namelijk op Amsterdam Zuid. Verder is het een rare bedoening natuurlijk

  reageer
 • Almeerder

   

  Dienstregeling NS bevat wel meer raars. De trein naar Utrecht stopt heen wel op Overvecht maar vanuit Utrecht terug stopt de trein niet op Overvecht. De terugreis kent twee stops, te weten een lange stop op Hilversum en een iets kortere stop op Naarden Bussum. Waarom niet gewoon stoppen op Overvecht als je toch al zoveel tijd over hebt vanuit Utrecht.

  reageer
 • Jazeker

   

  Raar om Duivendrecht over te slaan. Juist een druk overstap station. Maar nog altijd beter dan Almere buiten overslaan terwijl de trein volgens de dienstregeling daar moet stoppen. Gisteren achtste keer in elf maanden dat Almere buiten onterecht werd overgeslagen. Alhoewel gisteren werd er een noodstop gemaakt om het laatste treinstel nog op het perron te krijgen. Maar ja na een noodstop zit je echt niet meer achterin. :) Lekker bezig NS. Veel oudere mensen lagen onderaan de trappetjes richting de deuren.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Vroeger waren het bij de Nederlandse spoorwegen MEESTERS, nu treinbestuurders.

 • peppie

   

  Maar de hele dienstregeling is anders, nu ook een intercity van adam arena naar rai om 16.45 ,deze rijdt anders nooit (komt mij wel goed uit) en dan overstappen op rai naar almere, goedkoper dan met de metro en trein, maar ja morgen alweer anders :-(

  reageer
 • Biels

   

  Mijn spitstrein slaat deze week inderdaad Duivendrecht over na de stop bij de RAI. Op Almere Centraal blijft de trein vervolgens een paar minuten staan omdat hij daar te vroeg aankomt. Rare beslissing dus.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert