Gezamenlijke aanpak voor verwarde mensen

FLEVOLAND
De Flevolandse gemeenten, de provincie en instellingen voor hulpverlening hebben een overeenkomst ondertekend voor de aanpak van mensen met verward gedrag.

Sinds de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg in 2012 is het aantal incidenten met verwarde mensen bijna verdubbeld. De politie heeft er de handen vol aan. Lelystad is daarbij relatief gezien koploper in de provincie met al 340 meldingen in de eerste helft van 2017.

In oktober dit jaar moeten alle gemeentes de zorg rondom verwarde mensen op orde hebben met een meldnummer, geschikt vervoer, noodbedden en concrete hulp bij schulden en verslaving.

reacties (8)

 • piet

   

  goed initiatief.

  reageer
 • Alexandros des Burgus

   

  Ik ben toch wel benieuwd hoe het nou kan dat zoveel verwarde mensen in Lelystad wonen. Komt het doordat de stad doods is, omdat het te ver van de Randstad ligt? Komt het doordat de gemeente nog steeds niet doorheeft dat alle gekkies heel makkelijk zijn te vinden in en rondom het caféleven van Lelystad? Kan het komen doordat de gemeente constant faalt bij het ontwerpen van de stad? Voor de rest vind ik die busjes maar niks. Privédetective en andere spionnen gebruiken namelijk ook dit soort busjes. Nou zijn dus niet alleen die eerste twee die je lopen te bespieden. Nu komen ook nog eens zorgspionnen erbij!

  reageer
 • Hendrik

   

  Dus als je schulden hebt en/of een verslaving ben je verward? Kom op zeg, welke onbenul heeft dat bedacht? Er zijn zat hoger opgeleiden die ook verward zijn. En ik denk dat die van 9 tot 5 in het gemeentehuis werken en in verwarde toestand beslissingen nemen die een nadelig effect hebben op hun directe omgeving. Maar gelukkig komen er gemeenteraadsverkiezingen aan.

  reageer
 • Barbara

   

  Hoeveel van die goed opgeleide verpleegkundigen komen er in dienst? Zijn dat mannen of vrouwen? Zijn ze gewapend tijdens diensttijd? Het filmpje als voorbeeld, liet beeld zien waar politie wapen moest gebruiken.

  reageer
 • Alexandros des Burgus

   

  Ten eerste is de kwaliteit van de zorgmedewerkers tegenwoordig door bezuinigingen en de bevordering van het constante jobhoppen niet erg hoog meer. Iemand die geen spastische bewegingen maakt en constant loopt te schreeuwen en zo iedere keer om de politie vraagt wordt dan al gauw als gezond persoon beschouwd. Dit terwijl mentale problemen zich vaak niet altijd fysiek uit. Maar ja, met personen die alleen maar3-maandcontractjes zie je dat niet. Daarnaast is het sowieso een slecht idee zorgmedewerkers te bewapenen. Dan kun je een willekeurige zorginstelling ingaan en de helft van de aanwezige mensen neerknallen. De zorginstellingen zitten gevuld met dit soort verwarde figuren zeg ik als ervaringsdeskundige. Vind je dit niet kunnen? Dan snap je waarom zorgmedewerkers geen wapens dragen. Zij moeten met woorden de mensen onder controle houden, fysiek geweld is het laatste redmiddel.

 • Jos '56

   

  Verpleegkundigen en gewapend ??

 • HH

   

  Goed nieuws voor Leen Verbeek. Er komt hulp aan voor hem. Zijn minachting voor andersdenkende mensen kan nu wellicht behandeld worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • S.M

   

  Welk ambtenaar heeft het recht om te vermelden dat iemand een verwarde persoon is. Als het niet waar is dat pleegt deze ambtenaar valsheid in geschrifte, dus strafbaar.

  reageer
 • Roel

   

  Waar slaat dit nu op? Legt u eens uit?

 • San

   

  Laten we het eigen risico eens afschaffen en geen onnodige administratie hoeven bij te houden en weer echt met de mensen aan het werk gaan. Nu ben je veel tijd kwijt aan administratie en je te verantwoorden, de client staat in de kou. Waardeloos, ggz centraal verwijzen mensen terug naar de huisarts als ze zogenaamd stabiel zijn, poh ggz kan er niets mee en men is weer terug bij af. Schande, de premies worden maar hoger maar zorg verlenen kan niet vanwege bezuinigingen en wachtlijsten! Zorgstelsel toch maar eens goed doornemen of we niet allemaal een beetje doorslaan!

  reageer
 • rene schoolenaar.

   

  In oktober? Dat schiet lekker op dan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert