In korte tijd vijf keer ingebroken

ZEEWOLDE
Tussen maandag en donderdag is er vijf keer ingebroken in woningen in Zeewolde. De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden.

De inbraken vonden plaats aan de Grote Haag, Windbaan, Bosruiterweg, Hazeleger en aan het Eekhoornbos. Dat gebeurde op verschillende momenten. Zowel in de ochtend, avond als nacht. 

Om meer inbraken te voorkomen, roepen de gemeente en de politie alle inwoners op om extra alert te zijn en bij verdachte situaties direct 112 te bellen. Het is belangrijk om een signalement door te geven, maar ook gegevens van voertuigen, zoals kentekenplaten zijn zeer waardevol.

reacties (6)

 • J.R.

   

  Dus ze zijn nog actief....weer met koevoet. Weinig tegen bestand...helaas. Echt beroerd thuiskomen uit het ziekenhuis met je zieke peuter nog in de onderzoeken. Als je vrijdagmiddag voor de 2e x in de kerstvakantie nd spoedeisende hulp moet en de deuren op slot doet en vertrekt omdat je kindje er zo slecht a toe is en ondergewicht heeft. Blij en dankbaar dat je dinsdags weer naar huis mag samen en dat je kind thuis kan herstellen. En dat je van je man smorgensvroeg al hoort dat ze de achterdeur hebben opengebroken, waarschijnijk met een koevoet. Dat het daar een gigantische chaos is... dat ze de kasten, laden hebben overhoop gehaald en leeggetrokken. Dan volgt onderzoek...politie, recherche..blijkt: de deur is bruut opengebroken met een koevoet. Thuisgekomen; de kinderen zijn overstuur...je ziet de troep en vernieling.. je bent op je hoede...in je eigen huis. Ze realiseren zich niet wat voor enorme impact dit heeft voor alle gezinsleden, groot en klein. Dat ze, naast de zorgen die je hebt, je huis en ook je leven op zn kop zetten! Ze hebben geen idee wat voor schade ze bij een ander aanrichten, niet alleen in huis maar ook emotioneel! Dat je schrikt van iedere onverwachte deurbel of gerammel a d achterdeur en niet graag meer i d achtertuin loopt in het donker. Dus inbreker: als je dit leest, voor je de koevoet weer bij een ander slachtoffer tussen de deur wrikt en alles overhoop haalt; bedenk dan dat je dat leven achter die deur ook overhoop haalt door ongewenst binnen te dringen!

  reageer
 • Janus Tulp

   

  Gossie wat een openheid in Zeewolde Moest dit niet onder de pet blijven gemeente 'bestuur' ? Iets met de komende verkiezingen?

  reageer
 • bas

   

  Tja, we hadden de deur op slot, maar ze braken er met een koevoet erdoorheen. We waren een weekje weg, dan kun je moeilijk een week het licht aan laten om dieven om de tuin te leiden. Dat levert brandgevaar op.

  reageer
 • ./\/\.

   

  Als je spaarlampen aan laat staan, misschien zelfs met een tijdschakelaar, valt dat brandgevaar ontzettend mee. Ikzelf laat al jaren licht aan.

 • pieter de oude

   

  Hoe zo brand,? nooit gehoord van tijdklokken en buitenverlichting met sensor.! En voor wie wat afgelegen woont, zijn misschien rolluiken en een alarminstallatie een optie. Echt we wonen in Nederland met al zijn openheid.

 • Drontenaar

   

  Zeewolde ligt in Flevoland. Ohnee het komt nu wel heel dichtbij!

  reageer
 • Moraaridder

   

  Heb het altijd al verwacht dat ze daar zouden komen. Uitgerekt gebied met veel woningen en weinig volk op straat. Dus een ideale werkelijk voor de inbreker

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ludo Lamp

   

  Ik blijf het toch zeggen hoor...

  reageer
 • Jelle

   

  Dicht, aan, op slot.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert