Vrijwillig meehelpen bij de Floriade

ZEEWOLDE
Vrijwillig meerwerken bij de Floriade, dat gaat tuinarchitect Annemiek Lodders uit Zeewolde doen. Zij gaat landschapsarchitect Niek Roozen ondersteunen bij zijn werk voor de Floriade.

Lodders is op latere leeftijd tuinarchitect geworden. Tien jaar geleden begon ze haar tuinontwerp bedrijf Anna Rosa in Zeewolde. Annemiek vindt het vooral belangrijk dat tuinen niet verstenen. "Het regenwater moet goed weg kunnen. En er moet elk jaargetijde wat te beleven zijn in de tuin", zo schets Lodders haar ideale tuin.

Levende plantencatalogus
Ze vindt het super om mee te mogen helpen bij de Floriade. De Floriade in Almere wordt anders dan alle voorgaande edities. Zo komt er een levende plantencatalogus waar je straks letterlijk door heen kan lopen. Het zogenoemde arboretum. "Ik vind het een eer om daar ook een steentje aan bij te dragen", aldus Annemiek Lodders. 

reacties (5)

 • Dirk

   

  Annemiek vindt het vooral belangrijk dat tuinen niet verstenen...En wil graag een steentje bijdragen Hahahahaha.....juist

  reageer
 • Hannes

   

  Als deze vrijwillige expansie een mede opstart moet geven voor de Floriade, op de verkeerde locatie; dan zou het beter tot zijn recht komen op een afgebouwd Kasteelpark, met velen cultureler mogelijkheden...!!

  reageer
 • Ed

   

  Groot nieuws omdat er geen dwang of intimidatie is uitgeoefend.

  reageer
 • Calvin Weerman

   

  Werkelijk niemand in mijn omgeving heeft belangstelling voor dit evenement. Dat vind ik wel zorgwekkend. Zijn we niet bang voor een compleet fiasco?

  reageer
 • Karel

   

  Dat fiasco gaat er komen, het gaat de Almeerse inwoners miljoenen en miljoenen kosten. Gaat u maar vast sparen. Alleen een paar bobo's op het stadhuis zien deze Flopriade wel zitten, maar zij zijn straks dan ook vertrokken. Ik denk dat deze tuinarchitecte nog niet doorheeft dat "deze zo andere editie dan alle voorgaande" (ja, hoor), nu al achterhaald is, laat staan in 2022. Niemand op deze hele wereld zit op deze veredelde plantjestentoonstelling te wachten, alleen een paar hardnekkige verantwoordelijken in Almere die ons via de media een veel te rooskleurig verhaal oplepelen en de boel besodemieteren.

 • Johan

   

  Ja zeker, de Floriade wordt een wereldtentoonstelling van het hoogste denkbare niveau.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert