Welk koor is het beste van Flevoland?

LELYSTAD
Vier koren streden zaterdag om de titel 'Beste koor van Flevoland' in de Kubus in Lelystad. Het is de regionale voorronde. Kamerkoor Lelystad won zowel de juryprijs als de publieksprijs. De jury gaf hen 233 punten. Daarmee gaan zij door naar de Landelijke finale, op 2 juni in Hengelo. 

De tweede plaats was voor de New Land Singers (216 punten), gevolgd door Vrouwenkoor de Paradijsvogels (205 punten) en als laatste eindigde Popkoor Expression (195,5 punten). 

Oorspronkelijk zouden zeven koren mee doen, maar drie hebben moeten afzeggen. In andere provincies doen gemiddeld rond de tien koren mee. Waarom het aantal in Flevoland lager ligt, kan Roy Voogd van het Nederlands Koorfestival niet zeggen. 

reacties (2)

 • Marijke

   

  Waarom ligt het aantal korten lager? Ik heb geen oproep voorbij zien komen op bijv. lokale media dat een koor zich hiervoor kon aanmelden.

  reageer
 • Derrick

   

  Waarom het aantal koren lager lag? Misschien omdat dit weekend ook de Korendagen in Paradiso in Amsterdam plaatsvond? Daar wil je als koor bij zijn. Liever dan in Lelystad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert