Fackeldey: "2017 topjaar, 40 hectare bedrijfsgrond verkocht"

LELYSTAD
Het gaat goed met de verkoop van bedrijfsgrond in de gemeente Lelystad. Tijdens het nieuwjaarsgala van de Bedrijfskring Lelystad (BKL) noemde wethouder Jop Fackeldey 2017 een 'topjaar'. Er werd bijna 40 hectare bedrijfsgrond verkocht.

Het Spaanse modeconcern Inditex, dat een groot distributiecentrum op bedrijventerrein Larserpoort bouwt, nam 35 hectare voor zijn rekening. Andere bedrijven in Lelystad breidden uit en ook op industrieterrein Oostervaart werd grond verkocht.

De wethouder verwacht dat die lijn ook dit jaar doorgetrokken wordt. Volgens de gemeente is al bijna 12 hectare grond gereserveerd. Volgens Fackeldey ligt dat aan de uitbreiding van Lelystad Airport, de verbeterde bereikbaarheid en de overslaghaven Flevokust. 

BKL Trofee
Tijdens het gala van de Bedrijfskring Lelystad (BKL) werd Tanis Food Tec uitgeroepen tot winnaar van de Trofee. Het bedrijf maakt machines voor andere bedrijven om voedsel te produceren. De jury heeft na lang beraad voor de onderneming gekozen. Toms Creek is door de leden van de BKL gekozen tot winnaar van de Award van dit jaar. Dit is een vispark aan de Uilenweg waar tegen betaling gevist kan worden in één van de vijvers. 

Tom Bremer van Toms Creek had niet verwacht dat hij de Award zou winnen. "Het is erg mooi om te zien dat we als relatief jong en klein bedrijf toch zo gewaardeerd worden door de leden," laat Bremer weten. Ook de twee heren van Tanis Food Tec hadden niet verwacht de Trofee mee naar huis te nemen. 

Lelystad Airport
Tijdens de avond in het Agora theater maakte voorzitter van de BKL, Dirk Jan Verdoorn, ook nog een statement. In zijn toespraak had hij het veel over de uitbreiding van Lelystad Airport en het belang dat die in april 2019 opengaat. Daarnaast vroeg hij alle 800 aanwezigen een papieren vliegtuigje te vouwen en dat richting het podium te gooien. Op die manier wil de Bedrijfskring laten zien dat zij achter de opening in 2019 staat.

reacties (3)

 • hans.

   

  35 Hectare verkocht aan de Spaanse kleding. 4,4 hectare o.a. Oostervaart : koelpakhuis. Winkels in het winkelcentrum? Werkloosheid:+5% Joppie blaast hoog van de toren! ( iets met knollen voor citroenen...)

  reageer
 • Maartje

   

  Och jee de gast met negatieve tunnelvisie is weer wakker...

 • ./\/\.

   

  Winkels is zóóo'1975.

 • Jond

   

  Een papieren vliegtuigje om te laten zien dat je achter de opening in April 2019 staat.............??? Dat papieren vliegtuigje staat dus gewoon symbool voor keiharde EURO's!! Bijna iedereen die zo'n 'papieren vliegtuigje' heeft gevouwen heeft namelijk financieel belang bij opening in april 2019.

  reageer
 • Kamer van Koophandel

   

  Jammer dat reden en onderbouwing voor winst niet genoemd zijn. Tom's Creek is weinig innovatief en leidt tot zeer beperkte werkgelegenheid. Ook weinig relatie met Lelystad. Puur recreatief vissen en meer niet. Geeft ook aan dat er weinig goede kandidaten in Lelystad voor een dergelijke trofee zijn

  reageer
 • Hans

   

  Toms Creek is een bedrijf waar Lelystad trots op kan zijn! Grote klanten, een jonge ondernemer die het bedrijf steeds verder uitbouwt en heeft in de zomerdag heel wat mensen aan het werk hoor! En by the way, het is een publieksprijs, dus mijn stem hebben ze met recht gekregen en blijkbaar de meerderheid met mij!

 • Sander

   

  Weinig relatie met Lelystad? Tom's creek, en eigenlijk alles in die omgeving wel zijn juist goed voor lelystad. Vanuit heel nederland begint tom's creek een naam te krijgen, dit is juist super voor Lelystad. Om dan nog niet eens te spreken over de rest van de familie Bremer die zich enorm inzetten voor een hoop mensen waaronder mensen met een beperking. Top bedrijf, top mensen, ga zo door!

 • Jond

   

  Dat HAJÉ zo'n prijs ooit heeft gewonnen zegt toch ook al genoeg! Ik ben het dan ook helemaal eens met u!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert