Enthousiaste reacties op plannen voor park Uithof

ALMERE • Ma 15 januari 2018 | 20:46 • Maandag 15 januari 2018 | 20:46
De definitieve plannen voor het opknappen van park Uithof in Almere Haven konden maandagavond rekenen op enthousiaste reacties van omwonenden. In basisschool De Ark hield de gemeente een informatieavond.

Verschillende buurtbewoners gaven aan de plannen wel te zien zitten. Dat terwijl ze bij de allereerste presentatie een aantal jaar geleden nog fel tegen waren. De afgelopen maanden zijn de plannen samen met omwonenden verder vormgegeven. 

Het opknappen van park Uithof maakt onderdeel uit van de nieuwe woonwijk De Laren. De gemeente wil het park een stuk aantrekkelijker maken. Een belangrijke rol in het opgeknapte park Uithof is straks weggelegd voor Jeugdland. De bouwspeelplaats voor kinderen verhuist vanaf haar huidige plek in Haven naar een eiland in het park. Een ander deel van park de Uithof wordt een voedselbos. Ook wordt er aan de rand een appartementencomplex gebouwd.

De eerste werkzaamheden voor het nieuwe park staan gepland voor volgende maand. Dan wordt begonnen met het kappen van een aantal bomen om zo ruimte te maken voor het nieuwe eiland, nieuwe wandelpaden en het appartementencomplex.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel