Nieuwe stakingen openbaar vervoer van de baan

FLEVOLAND • Ma 15 januari 2018 | 22:32 • Maandag 15 januari 2018 | 22:32
De bonden en de werkgevers in het openbaar vervoer hebben een nieuwe cao afgesproken. Daarin worden de lonen in drie jaar tijd met 8,3 procent verhoogd. Ook is afgesproken dat duizend uitzendkrachten een vaste baan krijgen. Dat meldt CNV Vakgenoten. Met het akkoord zijn acties zoals onlangs in Almere waarschijnlijk van de baan.

Een ander punt waarover afspraken zijn gemaakt is de werkdruk in het stads- en streekvervoer. In een aparte bijlage van de cao worden concrete afspraken gemaakt over sociale roosters. “Werknemers krijgen meer invloed op hun rooster, zodat ze werk en privé beter kunnen combineren. Uiterlijk na 2,5 uur is er een gelegenheid om naar het toilet te gaan", zegt CNV-onderhandelaar  Annemiek van der Meulen.

Op 4 januari was er een landelijke staking in het stads- en streekvervoer voor een betere cao. Het overleg tussen de bonden en de werkgevers is daarna hervat. De nieuwe cao moet nog door de achterban van de bond worden goedgekeurd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel