No Surrender-leden aangehouden in zaak Esther Paul

ALMERE • Di 16 januari 2018 | 11:58 • Dinsdag 16 januari 2018 | 11:58
De politie heeft in Amsterdam twee mannen aangehouden die mogelijk iets te maken hebben met de gewelddadige dood van de Almeerse Esther Paul. De mannen zijn volgens de politie leden van motorclub No Surrender en zijn maandag thuis opgepakt door een arrestatieteam. 

Volgens de politie zouden de verdachten ruim een jaar geleden een woning in de Literatuurwijk in Almere hebben overvallen. De 78-jarige bewoonster was op dat moment thuis en raakte gewond. De politie heeft aanwijzingen dat deze overval verband houdt met de dood van Esther Paul. Zij werd april vorig jaar dood aangetroffen in het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Uit sectie op haar lichaam bleek dat zij door een misdrijf om het leven was gekomen. 

Mogelijk motief voor dood Esther Paul
De politie geeft aan dat ze in dit stadium nog maar weinig kan zeggen over de precieze relatie tussen de overval in Almere en de dood van Esther Paul. Betrokkenheid bij de overval in de Literatuurwijk komt naar voren als een mogelijk motief voor haar dood. De politie onderzoekt of een conflict Esther Paul fataal is geworden.

De overval op de 78-jarige vrouw is eind 2016 bewust niet naar buiten gebracht door de politie. Waarom daartoe is besloten, wil de politie niet zeggen.

Huiszoekingen
Na de aanhouding van de twee mannen maandag, zijn er twee woningen in Almere en twee woningen In Amsterdam doorzocht. Daarbij zijn volgens de politie diverse goederen in beslag genomen. De verdachten zitten nog vast en worden verhoord.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel