Getuige zegt in hoger beroep ineens wietkweker te zijn

ALMERE
Een getuige in een hoger beroepszaak tegen een wietkweker in Almere heeft onverwacht zelf schuld bekend. Dit bleek dinsdag in het gerechtshof in Leeuwarden. De verdachte ontkent zelf elke betrokkenheid.

De 50-jarige J.R. uit Amsterdam werd in juli 2015 door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot een celstraf van 8 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook zou hij 2,2 miljoen euro moeten terugbetalen en een taakstraf van 240 uur moeten uitvoeren. 

Volgens de rechtbank had hij een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Remmingweg in Almere-Buiten met zo’n 6000 planten. In een andere hal aan de Steiger in Almere Haven stonden nog eens 2500 planten. De kwekerijen werden in 2012 ontdekt. 
 
Plotselinge bekentenis

R. huurde beide locaties. Hij verhuurde ze vervolgens onder aan een man die nu getuige is in de zaak. Deze onderhuurder stelde bij de rechtbank in Lelystad nog dat R. schuldig is. Hij werd toen zelf gezien als medeverdachte. Maar onlangs verklaarde hij plotseling bij de raadsheer-commissaris dat de kwekerijen van hemzelf zijn. Een vreemd verhaal volgens het hof, dat nu de onderhuurder wil gaan horen.

Volgens de advocaat van R. heeft de onderhuurder eerder onder een hoedje gespeeld met een andere betrokkene, “om mijn cliënt de schuld in de schoenen te schuiven”. De beroepszaak gaat over een paar maanden verder. Behalve de onderhuurder wil het gerechtshof nog twee andere getuigen horen.

reacties (2)

 • wijnschenk

   

  Mag dat niet !!! Wietmweken??? Waar komt wiet in legale...winkel vandaan dan???? Typisch nederland.

  reageer
 • Pablo

   

  2.2 miljoen! Belachelijk.En dat voor een plantje wat niks en niemand kwaad doet. De overheid wil zijn graantje weer meepikken natuurlijk

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert