'Miljoen euro voor onderwijs goed besteed'

LELYSTAD • Wo 17 januari 2018 | 19:03 • Woensdag 17 januari 2018 | 19:03
De miljoen euro die de afgelopen raadsperiode (2014-2018) is uitgegeven aan onderwijsprojecten in Lelystad, is goed besteed. Dat zeggen zowel mensen uit de onderwijswereld als onderwijswethouder Elly van Wageningen. 

In een tijd waarin basisschool-leraren klagen over te hoge werkdruk en te weinig loon heeft de gemeente Lelystad in totaal een miljoen euro uitgetrokken voor talloze projecten op verschillende scholen.

Projecten
Zo is op basisschool De Vuurtoren bijvoorbeeld gewerkt aan 'ouderbetrokkenheid 3.0': een nieuwe manier om ouders meer bij de school te betrekken. Yvonne Verver directeur van de Vuurtoren: 'Wij hebben zo'n 14 duizend euro gehad. Daarvoor hebben we een extern bureau ingeschakeld dat ons heeft geholpen om de ouderbetrokkenheid te vergroten.' 

Simone de Vries van Stichting School heeft geld gekregen voor een onderzoek van studenten van Hogeschool Windesheim. Doel daarbij was om kinderen door middel van 'spelend leren' betere resultaten te laten halen. 'Éen van de leerkrachten vertelde dat ze vooral geleerd heeft om op haar handen te gaan zitten. Kinderen moeten dus meer de ruimte krijgen om zelf dingen te ontdekken en leraren moeten minder snel ingrijpen.'    

Vervolg
Dat een groot deel van dat geld is ingezet om externe deskundigen in te huren is volgens wethouder Elly van Wageningen geen probleem: "Er is niet alleen geld uitgegeven aan externen, maar we hebben wel vaak externen ingehuurd om te helpen met de ontwikkeling. Want de gelden die we voor het onderwijs wilden inzetten zijn bedoeld om de kwaliteit van het onderwijs nog beter te maken. Daarmee haal je expertise in de school. Als de leraren die expertise zelf hebben kunnen ze daarmee op die manier verder."

Zowel Van Wageningen (CU) als de onderwijsexperts hopen dat het volgende college ook weer extra geld beschikbaar gaat stellen voor extra projecten op scholen.   

 

   

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel