Opmerkelijke transfers in Dronter politiek

DRONTEN • Do 18 januari 2018 | 12:15 • Donderdag 18 januari 2018 | 12:15
Leefbaar Dronten heeft twee opmerkelijke namen gepresenteerd op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op plaats vier staat Foeke Bongers. Hij zat tot woensdag in de gemeenteraad namens D66 en was daar zelfs lijsttrekker bij de vorige verkiezingen. Hij verloor de verkiezingen om opnieuw lijsttrekker van D66 te worden. Woensdag heeft Bongers zijn lidmaatschap opgezegd en zijn zetel in de raad teruggegeven.

Ook Chantal Sijtsma, voorheen raadslid namens de SP, staat op de lijst. Zij kondigde eerder al aan niet beschikbaar te zijn voor een tweede termijn. En in januari stopte ze met haar raadswerk voor de SP, omdat die partij mogelijk toch niet zo goed bij haar paste. Nu blijkt dus dat ze is overgestapt naar Leefbaar Dronten. Ze staat op de vijfde plaats van de kieslijst die wordt aangevoerd door fractievoorzitter Jan Ammerlaan.

Leefbaar Dronten heeft nu drie zetels in de raad en heeft een wethouder geleverd. Voor de 'nieuwelingen' wordt het dus spannend of zij worden gekozen op 21 maart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel