Treinproblemen tussen Lelystad en Leiden voorbij

FLEVOLAND • Do 18 januari 2018 | 18:22 • Donderdag 18 januari 2018 | 18:22
Er hebben een groot deel van de dag minder treinen gereden vanaf Lelystad richting Leiden, door een defecte bovenleiding tussen Schiphol en Leiden. Rond 15:30 uur waren de problemen voorbij.

Na de storm donderdag lag het treinverkeer in Nederland plat. 's Avonds liet de NS weten dat de treinen vrijdag grotendeels via normale dienstregeling zullen rijden. Op het Flevolandse spoor reden de treinen donderdagavond al weer. Op dat moment echter nog niet helemaal op de gebruikelijke tijden. 

Op sommige trajecten moet vrijdag wel nog rekening gehouden worden met kortere treinen of de inzet van bussen vanwege herstelwerkzaamheden. De NS adviseert kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. 

Meer dan 150 meldingen
Nadat de storm donderdagmiddag is gaan liggen moesten er eerst vele reparaties worden uitgevoerd aan het spoor, bovenleidingen, en stations. Volgens spoorbeheerder ProRail zijn er meer dan 150 meldingen van schade binnengekomen, "waarvan dertig tot veertig grotere incidenten."

's Avonds kon ook station Almere Centrum weer volledig open. Overdag was het lange tijd afgesloten wegens vallende glasplaten.

[https://twitter.com/NS_online/status/954105125945139203]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel