Tweede gewonde bij storm in centrum

ALMERE
Tijdens de storm is donderdag in Almere nog een tweede gewonde gevallen. Het gaat om een vrouw die bij het gebouw van Hogeschool Windesheim werd geraakt door een aluminium plaat. Donderdag werd al bekend dat door een vallende glasplaat bij het station iemand gewond raakte.

Volgens een woordvoerder van Windesheim was de plaat losgeraakt van de dakrand en naar beneden gevallen. De vrouw is door omstanders naar de spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis aan de overkant van de straat gebracht.

Windesheim wil niet ingaan op de ernst van de verwondingen van de vrouw. Maar omdat de gevallen plaat zo'n 2 bij 1 meter meet, heeft de vrouw volgens de woordvoerder van de hogeschool wel veel geluk gehad. De school heeft vandaag nog contact gehad met het slachtoffer en haar familie.

Na het ongeluk hebben medewerkers van Windesheim op het dak gekeken of er meer platen los zaten. Dat bleek niet het geval te zijn. De Duitse eigenaar van het Windesheim gebouw gaat binnenkort de dakrand herstellen en kijken of er meer maatregelen nodig zijn.

Tijdens de storm raakte donderdag elders in het stadshart van Almere een persoon gewond door een vallende glasplaat. Delen van het centrum werden om veiligheidsredenen tijdelijk afgesloten.

reacties (5)

 • Karel

   

  Ja, hoor, "prima bouwkwaliteit". De lekkages in het centrum e.o. en in de diverse parkeergarages zijn nog steeds een drama. Lekker soppen in de Schippergarage als je gaat winkelen. Deugdelijke regenlaarzen zijn een must. De riolering houdt hier en daar ook flink te wensen over, omdat de buizen van een inferieure kwaliteit zijn. Op een aantal plekken in Almere is de grond aan het verzakken, bestrating en fietspaden zijn soms te droevig voor woorden. Het moest allemaal zo goedkoop mogelijk en voor het noodzakelijke onderhoud werd weinig tot geen budget uitgetrokken.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Geluk gehad? Het geluk is dat ze niet dood is? Ze is geraakt door een plaat die de montageploeg goed had moeten vastzetten. Altijd is het ontwerp wel goed maar schort het aan de uitvoering. Net als zo'n heel dak wat weg vliegt, men is de stormankers vergeten/had er geen tijd voor. Het is echt geen geluk dat het elders wel blijft zitten.

  reageer
 • AlmerePoort

   

  Er zijn wel meer gewonden gevallen. Zo was er in Almere Poort bij montessorischool Cascade een leering gewond geraakt bij het buitenspelen in de pauze. Een kapot gewaaide deur vloog tegen het kind aan. Het kind zit nu thuis met een hersenschudding.

  reageer
 • Desiree

   

  Niet echt hetzelfde. De deur is niet kapotgewaaid. Iemand heeft hem uit de handen laten schieten en hij is tegen het kind gewaaid. Waarom gebruikt men de deur in storm wind? Is code rood niet duidelijk?

 • Flevoburger

   

  Dat van die glasplaten bij het station was al een veel eerder geconstateerd probleem. Dat was niet nodig geweest / te voorkomen...

  reageer
 • Henk24

   

  Je kunt je afvragen hoe het is gesteld met de kwaliteit van 21ste eeuws bouwen: in nieuwbouwstad Almere waait van alles los, in eeuwenoude steden hoor je dat minder. Is het de manier van bouwen, zijn de bouwvakkers minder vaklui, ontbreekt het aan toezicht/eindcontrole? Kom er maar in, gemeente.

  reageer
 • Wieke

   

  Het is prima gesteld met de bouwkwaliteit. U hoort en leest wat er in Almere is gebeurd, ander regionaal nieuws verteld wat er elders aan de hand was. In eeuwenoude steden is alles wat niet goed gebouwd was al veel eerder ten prooi gevallen aan afbraak, storm etc ...

 • Jeroen

   

  Omdat jij 't minder hoort, gebeurt 't ook minder? Houd toch. Windkracht 11 en er zijn een paar incidenten geweest.

 • Freek

   

  "Hoor je dat minder" misschien je eerst afvragen af het logisch is dat je dat minder hoort. Zouden vele verklaringen voor zijn die anders zijn dan u suggereert. In ieder geval waren er vroeger in oude en minder oude steden nogal wat branden die huizen onbewoonbaar maakten. Dat komt tegenwoordig slechts bij uitzondering voor. En is er een brand of ander bouwcalamiteit wordt dat goed onderzocht en worden bij veel meer gebouwen onderzoek gedaan (denk aan de brandgevaarlijke gevelbekleding en aan het sluiten van diverse gebouwen waar het vloersysteem is toegepast van de parkeergarage vliegveld eindhoven). Vroeger had je veel tochtige en lekke huizen en huizen die verzakten en scheuren hadden. Rietendaken die vlam vatten .tegenwoordig brandveilige rieten kappen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert