'Variatie in woningbouw nodig de komende 15 jaar'

ALMERE • Vr 19 januari 2018 | 14:37 • Vrijdag 19 januari 2018 | 14:37
Omdat het inwoneraantal van Almere blijft groeien moet het stadsbestuur goed nadenken over welke huizen er in de stad gebouwd moeten worden. Dat adviseert professor Jan Latten, hoogleraar sociale demografie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij verwacht dat eengezinswoningen in de toekomst nog steeds gewild zijn, maar er moeten ook voldoende andere soorten huizen komen. 

De komende vijftien jaar groeit Almere naar zo'n 240.000 inwoners. Daarvoor zijn meer huizen nodig, zowel voor jonge gezinnen als voor ouderen. Maar er zullen bijvoorbeeld ook meer alleenstaanden komen en meer oudere koppels zonder kinderen. Voor alle groepen moeten passende woningen beschikbaar zijn. 

Te denken valt bijvoorbeeld aan hofjeswoningen of groepswoningen voor ouderen, om eenzaamheid te vermijden. Ook zal er meer behoefte komen aan diverse vormen van kleinere woningen. Het 'tiny living' wordt populairder bij zowel ouderen als jongeren, verwacht Latten. Hij zal zijn visie dinsdag toelichten op een symposium over het wonen in Almere in de komende vijftien jaar.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel