Voedselbos wordt Flevolandse inzending Kern met Pit

FLEVOLAND • Za 20 januari 2018 | 14:21 • Zaterdag 20 januari 2018 | 14:21
Het Voedselbos in Zeewolde wordt de Flevolandse inzending voor de landelijke wedstrijd Kern met Pit. Dat is een initiatief van Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij. De bedoeling is om mensen uit te dagen om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren.

Omgeving een impuls geven
Dat kan gaan om allerlei ideeën: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het maar de directe omgeving beter maakt of een impuls geeft. Projecten die ook echt van de grond komen, krijgen 1000 euro.

Een grote club van vrijwilligers is momenteel bezig met de aanleg van een voedselbos. Een stuk bos met populieren ter grootte van een hectare is gekapt. Daar komen 400 andere soorten bomen en struiken voor terug. Op termijn gaan die ook voedsel opleveren.

Nieuwe projecten zaterdag gepresenteerd
Zaterdag hebben zich weer een vijftal nieuwe Flevolandse projecten gepresenteerd voor Kern met Pit, variërend van speeltuintjes, een vlindertuin, een openbare boekenkast en de overkapping van een buitenterras van een dorpshuis. Deze projecten moeten dit jaar afgerond worden.  


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel