Meerdere balkonplaten bij HEMA-complex ontzet door storm

ALMERE • Ma 22 januari 2018 | 16:41 • Maandag 22 januari 2018 | 16:41
Bij de storm van afgelopen donderdag, waarbij één glasplaat van een appartementencomplex in het centrum van Almere naar beneden kwam, zijn meerdere balkonplaten van het gebouw ontzet. Dat zegt een woordvoerder van de vereniging van eigenaren. Het gaat om het appartementencomplex boven de HEMA. De schermen zijn gemaakt van glas. 

De losgeraakte plaat ging door de glazen luifel die op de Diagonaal staat om wind tegen te houden. Hierop besloot de politie het hele centrum van Almere af te sluiten. De politie riep via luidsprekers op om er niet heen te gaan en thuis te blijven.

Volgens de woordvoerder is de schade inmiddels hersteld. De ontwrichte platen zijn beter vastgezet. Verder wordt er een "gedegen onderzoek" gedaan om ervoor te zorgen dat er in de toekomst geen platen meer naar beneden komen. Het is nog niet bekend wanneer de resultaten van het onderzoek bekend zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel