Einde voor Kijkshop; drie filialen in Flevoland dicht

FLEVOLAND
Kijkshop sluit alle zeventig winkels in Nederland. De Zweedse eigenaar, The One, vraagt dinsdag faillissement aan bij de rechter. Dat meldt het persbureau ANP. 

Kijkshop heeft drie filialen in Flevoland. In Almere, Lelystad en Emmeloord. Die zijn dinsdagochtend niet open gegaan. 

Ongeveer vierhonderd medewerkers van Kijkshop komen door het faillissement op straat te staan. Het is volgens een woordvoerder van The One nu aan een curator om te kijken of een eventuele verkoop of doorstart mogelijk is, aldus het ANP.

Medewerkers van Kijkshop kunnen volgens het ANP contact opnemen met hun vakbond voor ondersteuning. Ook bestaat er sinds de ondergang van winkelketen V&D een speciaal platform voor loopbaanbegeleiding voor winkelpersoneel dat op straat wordt gezet.

reacties (15)

 • Diana

   

  Wat erg voor het personeel. En ja ik ga kijkshop missen. Wat is de volgende winkel....

  reageer
 • Sofie

   

  Iemand enig idee hoe het zit met de garantie op producten Heb paar producten die niet eens een half jaar zijn

  reageer
 • almere

   

  je hebt gewoon garantie op de spullen staat in de papieren van t product lezen dus .

 • Gisteren nog wat gekocht bij de kijkshop , kwam er vaak ,jammer weer een winkelbedrijf weg in het rijtje van V&D ,Perry sport , music store enz , werd gezegd dat de distributie ineens niet meer werkte want de spullen werden uit de winkel zelf gehaald , werd er bs verteld aan het personeel ? Veels sterkte aan jullie de komende tijd .

  reageer
 • almere

   

  einelijk opgedoekt t heeft nog lang geduurd leek ven d wel oudbollig en achterhaald lekker dicht laten hier in almere de volgende afbraak winkel kan er weer in .

  reageer
 • Steven Koestal

   

  Echt oubollig! Als winkel moet je onderscheidend zijn op een aansprekende manier. Dat was de directie even vergeten... Er zijn namelijk vele winkels die wel goed verkopen en lekker winst maken!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Kijkshop was in feite de voorloper en live versie van online kopen, alles achter glas en bonnetje invullen en na ontvangst pas je aankoop. Destijds revolutionair maar helaas achterhaald dus eigenlijk een logisch gevolg. Wat alle andere gezeur er mee te maken heeft weet niemand. Leegstand van stadshart? Parkeerkosten? Rutte?

  reageer
 • KC

   

  Nog meer leegstand in de Gordiaan. Langleve de investeerders.

  reageer
 • Tuuk

   

  En wat hebben de investeerders hiermee te maken? Kijkshop zat niet alleen in de Gordiaan hoor! Dus heeft het weinig met de investeerders hier te maken net zo min als dat het met betaald parkeren te maken heeft!

 • Rein

   

  Momenteel wordt er al faillissement aangevraagd als de winst te laag is. Deze lage winst (of soms verlies) is ook vaak te wijten aan de onbeschoft hoge huren die de ondernemers moeten betalen aan de verhuurders. Laatstgenoemde zijn projectontwikkelaars met een binding van 0,0 met die ondernemers. Het wordt hoog tijd dat gemeentelijke bestuurders zelf hun gemeentes ontwikkelen en die graaiers buiten spel zet. Wees nu eerlijk, wie kan als kleine zelstandige (franchise) nu zo’n slordige € 3000,- in de maand opbrengen voor 100 m2 winkelruimte. Dit is dan nog zonder personeels- en nutslasten. Nee, je moet goed blijven klagen over leegstand in de winkelcentra en intussen via internet je spullen aankopen.

  reageer
 • Poe

   

  Alsjeblieft niet. Laat de ambtenaren zich lekker bij hun kerntaken houden, dat is al lastig genoeg. Wat de gemeente wel kan doen is erfpacht instellen gekoppeld aan de leegstand of niet.

 • Citaat: (Het wordt hoog tijd dat gemeentelijke bestuurders zelf hun gemeentes ontwikkelen en die graaiers buiten spel zet.) Als je dat aan ambtenaren overlaat, wees er dan maar zeker van dat binnen de kortste tijd er geen enkele winkel meer is. Dan moet men aan zo veel regeltjes voldoen dat men er gek van wordt. Nodig is,gewoon boerenverstand zonder poespas.

 • bertje

   

  Dit keer heeft het niks met de huren te maken en heeft de gemeente er ook niks mee te maken, Kijkshop heeft al jaren te maken met terug lopend aantal klanten. dit ook om dat het concept achterhaald is.

 • Jaap

   

  Vorige week naar Harderwijk gereden. Boodschappen gedaan, wat gegeten, gewandeld door het centrum. Meer dan 2,5 uur bezig.: parkeergeld 40 cent! Dronten= gratis parkeren. Rara, er gaan steeds meer winkels weg uit 't stadshart!

  reageer
 • de accountant

   

  Dei Jaap, 2 Euro aan parkeren bespaard en 20 Euro aan autokosten gemaakt.

 • Kees

   

  En wat heb je uitgegeven aan die boodschappen en eten? Had die paar euro parkeergeld daar niet bij gekund? Parkeerplaatsen aanleggen en onderhouden kost ook gewoon geld. Anders moet de overheid dat geld op een andere manier halen. Dus meer belasting of hogere grondprijs voor ondernemers die dat weer in hun productprijs doorberekenen. Uiteindelijk betaal je het. Dan beter transparant via parkeerkosten.

 • Poe

   

  Een auto kost gemiddeld 22 cent per kilometer. Afstand is 26 km enkele reis, 52 km retour. Dus je hebt bijna 12 euro uitgegeven om daar te komen, maar zeurt over 30 cent verschil in parkeerkosten..als je die 12 euro kan uitgeven kan je die 30 cent ook uitgeven. De beleving in Lelystad is gewoon slecht, maar het parkeergeld kan nooit het probleem zijn.

 • Jos

   

  Dit was wel de eerste winkelketen met kijken en kopen principe, wat we tegenwoordig via internet doen. Respect!

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Wij kunnen wel klagen over leegstand en ongezelligheid maar ondertussen zijn wij allemaal, en ik ook, schuldig aan online kopen omdat het goedkoper is. Lekker in de winkel kijken en vergelijken om daarna online te kopen werkt nou eenmaal niet. Wen maar aan lege winkelcentra. Hier en daar een supermegastore. Verder mag je je spullen online gaan kopen. Dat is nou eenmaal de tijd waarin wij leven....

  reageer
 • Ohm1981

   

  Webwinkels bieden een beter assortiment aan tegen scherpere prijzen. Was een kwestie van tijd. Vroeger vond ik het leuk om rond te kijken in de winkel maar nu helaas achterhaald.

  reageer
 • ronald

   

  Toen wij er waren in december was de voorraad al beperkt ,zou komen door een nieuw assortiment zei het meisje achter de kassa nu snap ik hem weer een grote winkel leeg in de kroonpasage wordt steeds gezellig in het centrum leeg leeg leeg

  reageer
 • W.G.P.

   

  Weer een pand leeg!!! Een beetje slimme project ontwikkelaar kan gauw 4 tot 6 woon-units in bouwen. Lekker in het (centrum??☻), ruim parkeer gelegenheid en dicht bij de kroeg...

 • Tom

   

  He he dat werd tijd. Tijd voor iets nieuws. Jammer voor de medewerkers. Succes met get zoeken naar ander werk.

  reageer
 • Hgtre

   

  En weer een winkel leeg in Lelystad. Wel raar want het gaat toch zo goed met de economie? Of misschien toch niet? Rutte zegt van wel, dus dan is het niet zo.

  reageer
 • August

   

  En wat heeft U de laatste tijd via internet gekocht?

 • Den

   

  Ja ja, natuurlijk komt het door Rutte... vergeet u niet te melden dat de Floriade, vluchtelingen, betaald parkeren en subsidies van links komt? Hallo, wakker worden, Kijkshop was al langer een achterhaald niet innovatief concept meer dat is ingehaald door online kopen.

 • ./\/\.

   

  Winkels zijn zo....20e eeuw.

 • MKM

   

  Of niet zo raar omdat in de verbeterende economie steeds minder in fysieke winkels wordt gekocht...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert