'Lelystad Airport niet afdoende om Schiphol te ontlasten'

LELYSTAD • Ma 22 januari 2018 | 20:35 • Maandag 22 januari 2018 | 20:35
Op den duur is Lelystad Airport niet meer genoeg om luchthaven Schiphol te ontlasten. Dat zeggen zo'n 60 bewonersgroepen in de regio van de Amsterdamse luchthaven. 

Banen in zee
De bewonersgroepen zeggen in een rapport genaamd 'Vlucht naar Voren' dat het een optie is om Schiphol uit te breiden met start- en landingsbanen voor de kust in zee. Het rapport wordt dinsdag overhandigd aan de voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat

De bewoners vrezen voor een onomkeerbare verslechtering van het leefmilieu in de wijde omgeving van Schiphol als niet snel wordt gekeken naar alternatieven voor het doorgroeien van Schiphol.

'Deltawerken'
Het idee voor banen in zee biedt volgens de opstellers van het rapport op lange termijn mogelijkheden voor het verplaatsen van 'de hub' Schiphol. "Nederland is toe aan een uitdagend project dat ons land sterker en leefbaarder maakt. Daar is durf voor nodig en het ambitieniveau waarmee de Afsluitdijk en de Deltawerken zijn aangelegd."

Het ministerie kon maandag nog geen inhoudelijke reactie geven, omdat het rapport nog niet is gelezen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel