Man aangehouden voor brute woningoverval

LELYSTAD • Wo 24 januari 2018 | 11:43 • Woensdag 24 januari 2018 | 11:43
De politie heeft een man uit Lelystad aangehouden voor een brute woningoverval in Rotterdam. Daarbij werd een vrouw van 74 vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen. De politie meldt dat er in totaal vier verdachten zijn aangehouden. Twee van hen zijn een buurtbewoner van het slachtoffer en zijn zoon.

Eind december stormde een gemaskerde man met een vuurwapen de woning binnen. De bewoonster was daar samen met een buurtbewoner. De overvaller bond beiden vast en hield hen onder schot. De vrouw moest persoonlijke spullen afgeven, waaronder codes, telefoons en sieraden.

Al snel bleek uit onderzoek dat de overvallers uit de vertrouwde omgeving van de vrouw kwamen. De man die bij haar was leek op het eerste oog hard te worden geschopt en geslagen, maar bleek achteraf betrokken bij de woningoverval. 

Een derde verdachte uit Vlaardingen heeft tijdens de overval geld gepind met de pasjes van het slachtoffer. De rol van de Lelystedeling is onduidelijk. De recherche heeft op alle bezittingen van de vier verdachten beslag gelegd. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel