Wethouder houdt vol: "Lelystad krijgt bioscoop"

LELYSTAD
VVD-wethouder Janneke Sparreboom blijft volhouden dat er een commerciële bioscoop komt in het stadshart van Lelystad. Sparreboom schermt al jaren met de komst van een bioscoop, maar tot nu toe zijn alle pogingen om een exploitant te vinden gestrand. 

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken maakt de wethouder duidelijk dat ze de moed niet opgeeft. Op de vraag of het nog gaat lukken, antwoordt de wethouder volmondig "ja". Ze wil niet zeggen op welke termijn. 

Nu de bioscoop is voorzien op het grasveld naast het Agora-theater is volgens Sparreboom een minder prijzig gebouw nodig, en dat vergroot volgens haar de slagingskansen.

reacties (23)

 • HH

   

  Plannen zijn niets meer dan een papieren werkelijkheid.

  reageer
 • Paté op me brood

   

  Zal mijn benieuwe.

  reageer
 • Stevie

   

  Niet zo denigrerend doen, het feit dat ze wel reageert getuigt van betrokkenheid, of je het er nou mee eens bent of niet.

  reageer
 • Piet

   

  Oops klassiek foutje van de wethouder om zelf te reageren via dit medium. Predikaat ongeschikt hiermee voor een burgemeesterspost. Volgend jaar weer wethouder? Tuurlijk bij gebrek aan beter...

  reageer
 • Hendrik

   

  Tuurlijk, en ze gaat ook een elfstedentocht organiseren, heb ik horen fluisteren, volgend weekend op de Oostvaardersplassen.....lachen joh. Gelukkig komen er verkiezingen aan!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nel Vis

   

  Een bioscoop is niet meer van deze tijd. Net zoals het circus en kermis.

  reageer
 • Danny

   

  Wat is nu de rede geweest dat Agora theator met de ingang vanaf centrum is geplaatst? Theater kwartier is een leuk idee, maar dan moet het wel logisch gebouwd gaan worden en dat lukt nooit met de manier waarop Agora gebouwd is. Zelfs als je de Agorabaan weghaalt, heb je aan de voorzijde van Agora geen ruimte die je kunt benutten. Als de hele waag weg is krijg je meer ruimte, maar dan zit dat kantoorpand dat net is omgebouwd naar appartementen eigenlijk nog in de weg....

  reageer
 • Janneke Sparreboom - van der Spoel

   

  Het is altijd al de bedoeling geweest dat er - weer - een bioscoop in het Stadshart zou komen, dat is niet nieuw. Inwoners geven aan dat een “echte” bioscoop wordt gemist en ook jongeren zouden in Lelystad graag naar een “echte” bioscoop willen gaan. Het gebied rondom het theater is een uitgelezen plek, waar nieuwe plannen voor zijn gemaakt. Theater, bioscoop en horeca kunnen elkaar versterken, waardoor een aantrekkelijk uitgaansgebied ontstaat. De gemeente bouwt en exploiteert geen bioscoop.

  reageer
 • Rinus

   

  Tsja weer zo’n dingetje. Vroeger riep Jop als het tegenzat er komt een V&D en nu roept Janneke er komt een bioscoop en nog meer horeca.

  reageer
 • Albert

   

  Probeer het eens, minimale kosten aan het gebouw en maximale kosten aan projectie...

  reageer
 • Erik

   

  Een bioscoop waar mensen buiten lelystad ook naar toe gaan is wel haalbaar bij bataviastad en dan trek je misschien ok mensen uit Urk en Enkhuizen als je dat combineert met een aantal andere dingen erbij balorig achtig iets en een kartbaan restaurant incl een aantal andere dingen. Is echt wel mogelijk maar doemdenkers heb je overal.

  reageer
 • Hannes

   

  Een bioscoop met een karakteristieke uitstraling van binnen en van buiten, waar men voor en na de Film ook van kan genieten!

 • HH

   

  Mensen uit Urk gaan naar Emmeloord en Enkhuizers gaan in Hoorn naar de bioscoop. Dat is voor hen veel dichterbij. Er zijn niet voor niets wel voorstellen gedaan voor een bioscoop langs de Larserweg (Larserplein en bij het vliegveld): daar verwachten exploitanten ook mensen uit Zeewolde en Dronten naartoe te trekken.

 • Barbara

   

  De werkelijkheid is geen film, doet zich alleen voor als film...

  reageer
 • Hendrik...

   

  Goedkoop gebouw? Organiseer een film voorstelling in een (gesubsidieerd!!) buurthuis. Dan hebben die ook meteen de bijbehorende bar-inkomsten.

  reageer
 • zoef de haas

   

  wil de wethouder gewoon een politieke score op haar naam schrijven ? Wishfull thinking ? want met een nieuwe bioscoop komen er echt geen meer bezoekers dan nu in de Agora. Dat er mensen weer meer naar de film gaan heeft meer te maken met de economische rugwind, die kunstmatig is aangejaagd door de ECB. Eerst maar eens zien of het vliegveld de zo vurig gewenste economische impuls gaat brengen. Want zodra de economische tegenwind waait wordt er aan bioscoopbezoek weinig tot geen geld meer uitgegeven....en dan ? (weer) subsidie om een verliesgevende voorziening in leven te houden ?

  reageer
 • Henk

   

  Was van de week bij een film in de Agora. 12 bezoekers! Goeie film, prima service. Bioscoop heeft geen enkel nut dus in Lelystad. Schattig hoe de wethouder in verkiezingstijd probeert om toch nog iets uit haar vorige verkiezingsprogramma voor elkaar te krijgen (waar niemand op zit te wachten). Het lijkt Jop wel die uit alle macht ineens na 8 jaar ook zijn beloften probeert in te lossen (de Meent, Lelycentre, Luchthaven)

  reageer
 • guus

   

  geld over de balk smijten. kiezers weet wie, wat, waarom, waarop je stemt.........!!

  reageer
 • Linda

   

  Een fijne kordate en enthousiaste vrouw die precies weet waar ze het over heeft! Complimenten!

  reageer
 • Rob

   

  Deze wethouder heeft geen realiteitszin. Als een bioscoop rendabel was dan hadden exploitanten er allang 1 gebouwd. Mocht er een bioscoop gebouwd worden dan heeft de agora minder inkomsten en zal dus de agora bij de gemeente aankloppen voor extra subsidie want de gemeente heeft immers 200.000 euro betaald zodat de agora filmapparatuur kon aanschaffen. Deze 200.000 is bij een nieuwe bioscoop meteen weggegooid geld want de agora zal dit bedrag nooit terug betalen. Net als subsidie Windesheim, subsidie Bataviacup en lening Nieuwland. Het enige waar deze wethouder samen met collega Fackeldey kordaat in zijn is het kwijtschelden van leningen ten koste van de burger.

 • Mika

   

  Topper! Kom maar op met een goede bios! Ik stem voor, eindelijk een goede bios waar je fatsoenlijk een film kan kijken.

  reageer
 • Henk

   

  U bent al lang niet meer naar de film geweest zie ik. Die bioscoop is er al heel lang en heet Agora, prima stoelen, prima films, prima service alleen.......ik zie u er nooit (net als de 70.000 andere Lelystedelingen)

 • Flevoburger

   

  Je kunt in Lelystad gewoon naar de bioscoop / film. Wat is het maatschappelijk nut, de toegevoegde waarde om hier nu een apart gebouw met alle bijkomende kosten neer te zetten? Lelystad heeft genoeg problemen die eerst opgelost moeten worden. Niemand zit te wachten op het creëren van nieuwe. Wordt weer zo'n bobo / lintjesknip dingetje op kosten van de burger.

  reageer
 • Mopperkont

   

  Die bioscoop wordt als ie er komt gebouwd door Pate of een ander bedrijf. Dat kost de gemeente dus helemaal GEEN geld.

 • Stevie

   

  Of bouw een eventcenter met hoge kwaliteit bij Bataviahaven waar je tevens toeristen naartoe kan krijgen, of zie er vanaf. Je kan de concurrentie met Imax, Utopolis of Pathe gewoon niet aan door een bioscoop te willen in de Gordiaan. Als ik de echte filmbeleving wil, dan zoek ik iets met hoge kwaliteit, daarvoor ben ik bereidt te betalen.

  reageer
 • Niek

   

  Zelfs jonge jeugd kan vrij gemakkelijk naar Zwolle of Almere inderdaad. Ouders met kinderen ook. Voor wie moet er dan per se een bios hier komen?

 • Bewoner lelystad

   

  Laat het zo als het nu is kost het ons de bewoners ook geen geld. Wij zitten str a ks weer met een gebouw wat leeg staat of een bedrijf waar veel geld in gepompt moet worden .

  reageer
 • Bertus

   

  Laat het toch lekker in de agora zitten, anders ken er straks nog meer subsidie naar het theater gebouw.

  reageer
 • HH

   

  Juist. Het is jammer dat alle politieke partijen achter deze onzin aanhobbelen. Het brengt ook geen extra bezoekers aan de winkels van het stadshart met zich mee, want een bioscoop trekt vooral 's avonds bezoek, en die bezoekers zijn er nu feitelijk al bij de films in de Agora.

 • hans.

   

  Verkiezingstijd!

  reageer
 • Jake

   

  Nee Bioscoop!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert