Katholieke gemeenschap gaat nieuwe kerk bouwen

ALMERE • Zo 28 januari 2018 | 14:41 • Zondag 28 januari 2018 | 14:41
De katholieke St. Bonifatius Parochie in Almere gaat een nieuwe kerk bouwen in de Muziekwijk. Deze komt op de hoek van de Contrabasweg en de Youri Egorovweg. De kerk kan onderdak bieden aan 350 mensen.

Aan de plannen voor het nieuwe gebedshuis wordt al een paar jaar gewerkt. Eerder was er verzet vanuit de buurt, maar volgens pastoor Sandor Koppers is inmiddels aan de meeste bezwaren tegemoet gekomen. Zo is de kerktoren uit de plannen geschrapt en komt het gebouw dichter bij de Hogering te liggen dan in de eerste instantie de bedoeling was.

Groeiend aantal kerkbezoekers
De St. Bonifatius Parochie houdt de kerkdiensten nu onder meer in kerkcentrum De Lichtboog in Almere Stad. Tegen de landelijke tendens in groeit het aantal katholieke kerkgangers in Almere. De belangrijkste aanwas komt van allochtone Nederlanders. Volgens pastoor Koppers leeft vooral bij deze groep de wens om in een echte katholieke kerk de mis te kunnen volgen. De Lichtboog wordt gedeeld met de protestantse gemeente. Dat zorgt ervoor dat de aankleding van de kerk wat soberder is dan katholieken gewend zijn.

Voorzitter van de bouwcommissie René Jonker zegt dat het een unieke gebeurtenis is dat je in deze tijd een katholieke kerk mag bouwen. "Overal zie je dat kerken dicht moeten, dus dat je dit mag doen is geweldig!"

Gemeente moet nog toestemming geven
De gemeentelijke goedkeuring voor de bouw wordt half februari verwacht. Pastoor Koppers ziet dit met vertrouwen tegemoet. "Onze adviseurs zeggen dat het plan nu waterdicht is en binnen de normen van het bestemmingsplan past. Er kan natuurlijk altijd nog een kink in de kabel komen, maar dat verwacht ik niet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel