Huismus meest gespot in Flevolandse tuinen

FLEVOLAND
De huismus is opnieuw het vaakst gezien in de Flevolandse tuinen. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van de 15e Nationale Tuinvogeltelling.

In Flevoland hebben ruim 800 mensen een halfuur de vogels in hun tuin bijgehouden. Dit is de voorlopige top 10 van Flevoland. Die kan nog veranderen, want mensen kunnen tot maandag 12.00 uur hun gegevens doorgeven aan de Vogelbescherming. 

Top 10 Flevoland
1. Huismus (4741)
2. Koolmees (2179)
3. Spreeuw (1400)
4. Vink (1248)
5. Pimpelmees (1236)
6. Merel (1230)
7. Ekster (1030)
8. Turkse tortel (719)
9. Kauw (662)
10. Roodborst (624)

Flevoland telde veruit het minst aantal tellers. Landelijk hebben meer dan 50.000 mensen meegeteld. Ook landelijk werd de huismus het vaakst gezien, net als vorig jaar. Opvallend is dat de spreeuw vaak is gezien in Flevoland. Landelijk eindigt deze gespikkelde vogel op plaats elf, maar in Flevoland op plek drie.

reacties (4)

 • van Haven

   

  Het geeft over de jaren heen wel een beeld. En hopenlijk stimuleert het mensen om een vogelvriendelijke tuin aan te leggen ipv een betegeld erf. In onze tuin spotte ik tijdens de telling 11 verschillende vogelsoorten.

  reageer
 • Freek

   

  Ik zie niet in waarom je moeilijk kan vergelijken. Percentages blijven percentages en doordat de datum vaststaat de dag vd week vasstaat is zo veel mogelijk variabel aspecten vermeden en dat verschil in winters dat komt dan misschien juist wel tot uiting.

  reageer
 • Lelyjaap

   

  Wij hebben een ijsvogel regelmatig op bezoek 😂

  reageer
 • Pim

   

  Het resultaat van de telling zal de wetenschap niet verder helpen. Want iedere winters zijn de omstandigheden anders, waardoor de tellingen moeilijk te vergelijken zijn. De winst is dat mensen worden betrokken bij de natuur bij eigen huis, in eigen tuin. Aandacht levert kennis op, kennis is vaak aanleiding voor bescherming. En dat kunnen de metalen vogels op en vanaf Lelystad Airport goed gebruiken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert