100 jaar Zuiderzeewet thema Tulpenroute

FLEVOLAND • Ma 29 januari 2018 | 15:18 • Maandag 29 januari 2018 | 15:18
De Tulpenroute Flevoland heeft dit jaar als thema 100 jaar Zuiderzeewet. Deze editie wil de organisatie het evenement laten groeien ten opzichte van vorig jaar. Toen trok de route in Dronten 50.000 bezoekers. "We vertellen onze gasten graag het verhaal van onze mooie provincie", aldus Herman Vermeer van de organisatie.

Bescherming
Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet van kracht werd. De wet is het begin van de werken die het hart van Nederland bescherming boden tegen de gevaren en grillen van de Zuiderzee. Zonder de Zuiderzeewet had Flevoland niet bestaan.

Veelzijdiger
De Tulpenroute in Dronten werkt dit jaar nog nauwer samen met Zeewolde en Lelystad. Alle autoroutes worden met elkaar verbonden, zodat er één of meerdere routes achter elkaar gereden kunnen worden. Vermeer: "Zo zorgen we ervoor dat er een nog mooiere en veelzijdiger route langs de tulpenvelden in de polder komt."

Verkeersveiligheid
De organisatie is zich ervan bewust dat de bezoekers die rijden, fietsen en wandelen in een gebied waar juist in die periode (april) volop wordt gewerkt door de agrariërs. "We hebben daarom veel aandacht voor verkeersveiligheid. Vandaar ook de keuze voor meerdere autoroutes met een verplichte rijrichting", benadrukt Vermeer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel