100 jaar Zuiderzeewet thema Tulpenroute

FLEVOLAND • Ma 29 januari 2018 | 15:18 • Maandag 29 januari 2018 | 15:18
De Tulpenroute Flevoland heeft dit jaar als thema 100 jaar Zuiderzeewet. Deze editie wil de organisatie het evenement laten groeien ten opzichte van vorig jaar. Toen trok de route in Dronten 50.000 bezoekers. "We vertellen onze gasten graag het verhaal van onze mooie provincie", aldus Herman Vermeer van de organisatie.

Bescherming
Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet van kracht werd. De wet is het begin van de werken die het hart van Nederland bescherming boden tegen de gevaren en grillen van de Zuiderzee. Zonder de Zuiderzeewet had Flevoland niet bestaan.

Veelzijdiger
De Tulpenroute in Dronten werkt dit jaar nog nauwer samen met Zeewolde en Lelystad. Alle autoroutes worden met elkaar verbonden, zodat er één of meerdere routes achter elkaar gereden kunnen worden. Vermeer: "Zo zorgen we ervoor dat er een nog mooiere en veelzijdiger route langs de tulpenvelden in de polder komt."

Verkeersveiligheid
De organisatie is zich ervan bewust dat de bezoekers die rijden, fietsen en wandelen in een gebied waar juist in die periode (april) volop wordt gewerkt door de agrariërs. "We hebben daarom veel aandacht voor verkeersveiligheid. Vandaar ook de keuze voor meerdere autoroutes met een verplichte rijrichting", benadrukt Vermeer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • Jan

    Di 30 januari 2018 Dinsdag 30 januari 2018

  Nee, ze rijden langzaam, stoppen dan ‘ineens’ dan klap je er bovenop natuurlijk zo abrupt dat ze remmen, Xdxd 2-3 weken doorbijten en het is over.

  reageer
 • van Haven

    Di 30 januari 2018 Dinsdag 30 januari 2018

  De schoonheid delen ... is dat nou zo erg? Laat anderen mee genieten! Wij gaan ook elk jaar kijken , ik kan niet ver fietsen of lopen helaas, dus ja, met de auto ..

  reageer
 • Pieter

    Ma 29 januari 2018 Maandag 29 januari 2018

  Ja. We kunnen niet wachten tot er weer tientallen auto’s kruipend voor je blijven en ineens voor je stoppen. Wat een ergernis.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert