MFC Swifterbant krijgt er taken bij

DRONTEN • Wo 31 januari 2018 | 17:05 • Woensdag 31 januari 2018 | 17:05
Het toekomstige multifunctionele centrum (MFC) in Swifterbant krijgt er taken bij. Naast dertig ouderenwoningen wil zorginstelling Coloriet zes zorgappartementen bij het complex realiseren, bedoeld voor bewoners met alzheimer of dementie. Dat heeft Coloriet toegezegd aan de gemeente. 

Sinds de gemeenteraad in september heeft besloten dat het MFC in afgeslankte vorm moet worden gerealiseerd, zit er volgens wethouder Peter van Bergen schot in de zaak. Alle betrokken partijen maken vorderingen met hun bijdragen.

Dagbesteding
De toevoeging van Coloriet is bedoeld om Swifterbanters met dementie in staat te stellen langer in hun eigen dorp te laten wonen. Ook de dagbesteding voor ouderen en de welzijnsactiviteiten van de Meerpaal verhuizen naar het MFC. Die zitten nu nog in het gebouw De Steiger.
Verder gaat ook de bibliotheek naar het nieuwe gebouw.

OFW
Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) gaat na of zij het multifunctionele gedeelte van het complex niet alleen kan ontwikkelen maar ook beheren. Dat heeft volgens de wethouder praktische voordelen. OFW is daarbij wel gebonden aan wettelijke regels, die voorschrijven wat corporaties wel en niet commercieel mogen doen. OFW beslist in maart over haar eventuele extra rol.

Kerken
De kerken hebben vorig najaar aangegeven niet te kunnen deelnemen in het MFC. Er zijn nu toch weer gesprekken met de gemeente over het eigen plan dat de kerken voor de locatie van de huidige Hoeksteen willen realiseren. Naast een nieuw kerkgebouw gaat het om koopwoningen. De niet-kerkelijke activiteiten zouden dan in het MFC kunnen worden ondergebracht.

Het is volgens wethouder Van Bergen nog steeds de bedoeling dat voor het eind van het jaar met de nieuwbouw op de locatie van voormalig restaurant Het Kombuis begint. Of dat lukt hangt af van de planning van de aannemers.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel