Eis: 2,5 jaar cel voor verkoopster die beroving organiseerde

ALMERE
Een Almeerse schoenenverkoopster hoorde woensdag 2,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, tegen zich eisen voor het organiseren voor een gewapende beroving. Bij de overval werd 80.000 euro buitgemaakt. Drie medeverdachten hoorden straffen tot 3 jaar cel eisen. 

De 26-jarige Almeerse werkte in een sportschoenenwinkel en had daarnaast een eigen handel in sportschoenen die duizenden euro's waard zijn. Ze kwam samen met een collega in contact met een man die een aantal van deze bijzondere schoenen wilde kopen. De geplande verkoop zou plaatsvinden op een verlaten plek waar de koper direct zou betalen. Op dat moment kwamen er twee gemaskerde mannen aan die schoten en het geld afpakten. 

De volgende dag werd de buit door de vier verdachten verdeeld. De Almeerse kreeg duizenden euro's op haar rekening gestort waar ze online dure spullen van kocht. Op de zitting hield ze vol dat ze echt dacht dat er schoenen zouden worden verkocht.

Na drie maanden voorarrest is ze inmiddels weer op vrije voeten, maar als het aan het Openbaar Ministerie ligt gaat ze terug de cel in. De rechter doet op 14 februari uitspraak.
 

reacties (3)

 • Lesley Bahamontes

   

  Dat een bedrag van maar liefst € 80.000 cash zou worden betaald op een verlaten plek, klinkt ook al niet al te kosjer. Ik neem aan dat de koper van de schoenen ook heel wat uit te leggen heeft?

  reageer
 • Jo

   

  Ben ik de enige die niks van dit verhaal snapt?Of klopt de kop niet?

  reageer
 • Sjef Kok

   

  Hoezo duizenden Euro's waard? Per paar of per pallet?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert