Meisjes met geweld beroofd van telefoon

ALMERE
Twee meisjes zijn dinsdagmiddag in het Polderpark in Almere Buiten mishandeld en beroofd van een telefoon. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De slachtoffers waren rond 16:00 uur op een schoolplein toen ze door drie andere meisjes van ongeveer 16 tot 17 jaar benaderd werden. De drie vroegen hoe laat het was en vertelden dat ze verdwaald waren. De slachtoffers hielpen het drietal op weg.

In het Polderpark, ter hoogte van een schelpenpad, werd bij één van de twee meiden een telefoon afgepakt. De meisjes werden toen ook geslagen. Volgens de politie zijn de drie daders daarna weggerend in de richting van de M.J. Granpré Molièrestraat. 

reacties (15)

 • Zo Dan!

   

  Nee dat kan niet want dat is stigmatiserend........ PFFF Ik denk dat we de grote lijnen van de kenmerken zelf wel kunnen invullen.

  reageer
 • Asjemenou

   

  Ja en dat door een bevolkingsgroep waarvan de meerderheid van Nederland ze niet hier wil hebben. Gek he dat de protesten steeds luider worden.....

  reageer
 • angelina

   

  Ja ,het gebeurd wel erg veelvuldig in Almere,en nu ook nog meisjes die dat doen,waar gaan we heen in almere! En ja vroeger gebeurde dit misschien wel,maar Zeker niet veelvuldig ,en niet elke week een mishandeling,overval,of beroving bijna allen met geweld in almere!? Ik zeg hogere straffen onbepaalde tijd,wijken schoon houden,bomen kappen o.I.d dat afstraft als het maar lang genoeg duurt ,en ouders een flinke schadevergoeding laten betalen,want daar gaat ergens iets goed mis in opvoeding tegenwoordig!

  reageer
 • Van Haven

   

  Mee eens. Alleen hoorde je het toen alleen als het in je directe omgeving gebeurde. Nu weet iedereen voortdurend wat er ergens gebeurt.

  reageer
 • Sander

   

  Het is een feit dat het in grote steden, vooral steden met structurele veiligheidsproblemen zoals Almere, vaker voorkomt. Het is erg naar als je niet gewoon een feit kan aannemen, ik zeg namelijk niet dat Almere een slechte stad is of iets. Gewoon niet een van de rustigste, een uniek plaatje dus in het voor de rest rustige (soms zelfs slapende) Flevoland.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • van Haven

   

  Wat een nare manier van leven als je zo wantrouwend bent. Ik woon al heel lang in Almere, maar beleef het heel anders dan u. Rare en foute lui heb je overal, lees het regionale nieuws van elders maar eens.

  reageer
 • jaap

   

  ook de jeugd van 50 jaar geleden was hetzelfde . ik had meerdere klasgenootjes die meisjes aanranden uit winkels stolen en van schoolgenootjes jatten tassen afpakten etc. Waarom mensen steeds maar zeggen dat het vroeger niet zo was zijn denk ik licht dement of zagen het niet en hoorden het niet (vroeger geen FB he)

  reageer
 • Brigit

   

  B Almer is helemaal geen uitzondering. Almere is een gewone stad met alle plezier en problemen die daar (helaas) bij horen. Jeugd leert niet meer dat je van andermans spullen blijft. Op hun 10e vinden ze al dat ze ergens recht op hebben. Triest

  reageer
 • mam

   

  Ja hoor daar zijn ze weer. De roeptoeters die alleen maar kunnen roepen/denken dat dit alleen in Almere gebeurd. Kijk eens verder dan je eigen gemeentegrens, dan zal je zien dat dit helaas overal gebeurd. Sterkte aan de slachtoffers.

  reageer
 • Sander

   

  Alleen in Almere en een aantal andere steden als Eindhoven, er zijn gelukkig nog genoeg plekken in Flevoland waar ik geen moment op mijn hoede hoef te zijn, helaas is Almere de uitzondering in Flevoland.

  reageer
 • Huh

   

  Naar wat voor soort daders moeten we op zoek. Handig als er wat kenmerken bij vermeld worden.

  reageer
 • Almeerse

   

  En dit soort dingen gebeuren alleen maar in Almere?

  reageer
 • ratje

   

  dus als iemand je gewoon eerlijk om de weg wilt vragen dan kan je maar beter voor de zekerheid op je hoede zijn en niet meer helpen... althans niet mee lopen o.i.d. Jammer dat zo het vertrouwen van het volk beschadigd wordt

  reageer
 • ./\/\.

   

  Het is toch ongelooflijk dat je bepaalde gedeelten van Almere nu ook al overdag moet mijden? Je zult er maar op moeten groeien.

  reageer
 • Harold Krijgsman

   

  De telefoon zelf kun je toch eenvoudig traceren? Of kan dit alleen maar in de bekende politietelevisieseries?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert